Картопля по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт картоплі по-шведськи - на мій погляд, один з найкращих варіантів приготування цього всесвітньо улюбленого коренеплоду. Картопля виходить соковитою, поджарістой, ароматної - пробуємо?
З таким гарніром навіть саме немудрі м'ясне блюдо здасться казково смачним! Для вегетаріанців ж картопля по-шведськи цілком може стати самостійним гарячою стравою.
Урізноманітнити рецепт приготування картоплі по-шведськи ви можете, подаючи його з різними соусами - він прекрасно поєднується і з білим, і з томатним, і з гірчичним - а також супроводжуючи це ситне блюдо овочевими салатами.
Єдиний недолік такої картоплі - аж надто калорійна! Але час від часу можна собі дозволити, правда?
- Картопля - 1 кілограм
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для змазування дека - опціонально)
- Сіль - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
Картопля вимити і почистити.
Натерти кожну картоплину сумішшю солі і червоного перцю.
Зробити поперечні надрізи на відстані приблизно 0, 5 см - не до кінця. Щоб картопля не розпався!
Нарізати сир невеликими скибочками.
У кожен надріз на картоплині вставити шматочок сиру і укласти на змащений маслом або застелений пекарської папером деко.
Розподілити зверху шматочки вершкового масла.
Відправити в розігріту до 200 ° С духовку на 20-25 хвилин.
Результат, що називається - на обличчя! :)
Готову картоплю подаємо негайно, поки не встигла охолонути!
Результат, що називається - на обличчя! :)
Готову картоплю подаємо негайно, поки не встигла охолонути!