Рецепт Картопля по-шведськи фото

Картопля по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарніри

Класичний рецепт картоплі по-шведськи - на мій погляд, один з найкращих варіантів приготування цього всесвітньо улюбленого коренеплоду. Картопля виходить соковитою, поджарістой, ароматної - пробуємо?

З таким гарніром навіть саме немудрі м'ясне блюдо здасться казково смачним! Для вегетаріанців ж картопля по-шведськи цілком може стати самостійним гарячою стравою.

Урізноманітнити рецепт приготування картоплі по-шведськи ви можете, подаючи його з різними соусами - він прекрасно поєднується і з білим, і з томатним, і з гірчичним - а також супроводжуючи це ситне блюдо овочевими салатами.

Єдиний недолік такої картоплі - аж надто калорійна! Але час від часу можна собі дозволити, правда?

  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для змазування дека - опціонально)
  • Сіль - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
картопля по-шведськи - фото крок 1
Картопля вимити і почистити.
картопля по-шведськи - фото крок 2
Натерти кожну картоплину сумішшю солі і червоного перцю.
картопля по-шведськи - фото крок 3
Зробити поперечні надрізи на відстані приблизно 0, 5 см - не до кінця. Щоб картопля не розпався!
картопля по-шведськи - фото крок 4
Нарізати сир невеликими скибочками.
картопля по-шведськи - фото крок 5
У кожен надріз на картоплині вставити шматочок сиру і укласти на змащений маслом або застелений пекарської папером деко.
картопля по-шведськи - фото крок 6
Розподілити зверху шматочки вершкового масла.
картопля по-шведськи - фото крок 7
Відправити в розігріту до 200 ° С духовку на 20-25 хвилин.
Результат, що називається - на обличчя! :)
Готову картоплю подаємо негайно, поки не встигла охолонути!

Схожі рецепти