Фрикадельки по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запечених фрикадельок з м'яса індички, лука, часнику, петрушки і мускатного горіха.
Соковиті фрикадельки з індички добре подавати з яєчної локшиною на гарнір.
- Часнику - 2 зубчики
- М'яса індички - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Вустершірского соусу - 1 Ст. Ложка
- Петрушки - 1/2 Ст. Ложки
- Запашного перцю - 1 Чайна ложка
- Мускатного Горіха - 1/4 чайних ложки
- Для соусу:курячого бульйону - 430 мілілітрів
- Борошна - 3 Ст. Ложки
- Вустершірского соусу - 1 Ст. Ложка
- Петрушки - 1/2 Ст. Ложки
- Чорного перцю - 1/4 чайних ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 175. Подрібнити цибулю. Пропустити часник через прес. У невеликій сковороді нагріти оливкове масло на повільному вогні. Додати цибулю і часник і обсмажити протягом 2-3 хвилин. Дати охолонути 5 хвилин.
2. У середній мисці об'єднати м'ясо індички, обсмажені цибулю і часник, яйце, панірувальні сухарі, 1 столову ложку Вустершірского соусу, 1/2 столової ложки петрушки, запашний перець і мускатний горіх.
3. Руками сформувати з отриманої маси кульки і покласти в форму для випічки. Випікати 25-30 хвилин до готовності.
4. Додати яловичий бульйон і борошно в банку з щільно закривається кришкою. Енергійно струснути, поки борошно повністю не розчиниться. Вилити бульйон у велику сковороду і додати, що залишився вустершірскій соус, петрушку, чорний перець і сіль за смаком. Довести до кипіння на повільному вогні, часто помішуючи. Зменшити вогонь до середнього і варити до загустіння, 2-3 хвилини, помішуючи час від часу.
5. Зменшити вогонь і перемішати зі сметаною. Додати фрикадельки і накрити кришкою. Варити 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Подавати з яєчної локшиною.