М'ясо по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-шведськи - блюдо відмінне. Готується з овочами, виходить не жирним, ситним і під нього підходить будь-який гарнір. Розповідаю, як приготувати м'ясо по-шведськи - як в кращих будинках Стокгольма!
Яловичина - м'ясо дуже вибаглива. Особисто у мене воно не завжди виходить. Але м'ясо по-шведськи - ця страва, в якому яловичина завжди вийде смачною, м'якою і соковитою! Подавати м'ясо можна з будь-яким гарніром, я вважаю за краще варену картоплю, посипаю зеленню і іноді додаю якоїсь маринад. Наприклад, маринований буряк. Але це вже на ваш смак
- Яловичина - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам(2 столові ложки топленого. )
- Цибуля - 2 штуки (цибулини середньої величини.)
- Часник - 2 зубчики
- Мелений духмяний перець - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Яловичий бульйон - 4 склянки
- Морква - 4 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Петрушка - 1 Чайна ложка (дрібно рубаною.)
Приготуйте яловичину. Наріжте її невеликими шматочками.
Візьміть каструлю, розтопіть в ній вершкове масло, киньте яловичину. Обсмажуйте шматочки яловичини на великому вогні. Приблизно 3 хвилини.
Дістаньте яловичину з каструлі, відкладіть в сторону. У каструлю викладіть дрібно нарізану цибулю. Смажте його, поки він не стане м'яким і злегка прозорим. Близько 5 хвилин. Потім видавіть в лук часник, перемішайте і смажте ще хвилинку.
Поверніть в каструлю з цибулею яловичину. Перемішайте. Додайте 4 склянки води і накрийте кришкою. Гасіть м'ясо годину-півтора.
Поки м'ясо готується, можете зайнятися гарніром. Наріжте картоплю і поставте варитися. Доведіть до кипіння, потім поварите ще хвилин 8, перевірте вилкою, стала чи картопля м'якої. Якщо так, вона готова. Злийте воду і залиште в каструлі, накрийте рушником, щоб не охолола.
Ось як буде виглядати готове м'ясо. Але це ще не все!
Дістаньте з каструлі м'ясо і морква (окремо один від одного).
Візьміть кілька шматочків вареної картоплі і подрібніть його. (можете додати цибулі). Додайте подрібнений картопля в бульйон. Поваріть його хвилин п'ять. Потім поверніть туди м'ясо і морква. Ваше м'ясо по-шведськи готове! ,)