Рецепт Тефтелі по-шведськи фото

Тефтелі по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування , Роздільне харчування , Вагітним і годуючим , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тефтелі в Швеції не просто національне блюдо, а всенародно улюблені ласощі. У кожної шведської господині є свій фірязикай рецепт тефтелей по-шведськи. Розповідаю, як приготувати!

Опис приготування:

Пам'ятайте, що Карлсон любив більше, ніж торти і ковбасу? правильно, тефтелі! А цей чоловік в повному розквіті сил знав толк в смачній їжі

Такі тефтелі називаються Köttbullar (şjottʙulljar), і шведи готують їх уже кілька століть. Спочатку тюфтельки обсмажують, потім тушкують у соусі - найчастіше вершковому - а подають з картопляним пюре і брусницею.

«Про, чудові маленькі тефтелі! Вони пахли так чудово і були такі піджарені, рум'яний - словом, такі, якими і повинні бути хороші м'ясні тефтелі! " - в дитинстві після цих слів я кожен раз ковтайте слину. І ці чарівні тефтелі манили мене куди більше, ніж інші ласощі, описані в безсмертної книзі Астрід Ліндгрен.

Якщо ви теж відчуваєте особливу схильність до підсмажений і рум'яним тефтелі в ароматному соусі, то вам неодмінно потрібно випробувати цей рецепт тефтелей по-шведськи!

  • Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
  • Сухарі панірувальні або сухі хлібні крихти - 2/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 5-6 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі по-шведськи - фото крок 1
Панірувальні сухарі або хлібні крихти залити молоком.
тефтелі по-шведськи - фото крок 2
Цибулю почистити і дрібно нарізати.
тефтелі по-шведськи - фото крок 3
Підсмажити на олії до м'якості.
тефтелі по-шведськи - фото крок 4
Викласти цибулю в миску з фаршем. Додати туди ж віджаті сухарі (молоко зберегти! ), яйце, сіль і перець. Вимісити фарш. Якщо він виявиться занадто густим, додати трохи молока.
тефтелі по-шведськи - фото крок 5
Сформувати з фаршу невеликі тефтелі.
тефтелі по-шведськи - фото крок 6
І обсмажити до такої поважної Карлсоном румяности у великій кількості рослинного масла:).
тефтелі по-шведськи - фото крок 7
На цьому процес приготування може бути закінчений - тефтелі допустимо подати в обжаренном вигляді.
тефтелі по-шведськи - фото крок 8
Але ще смачніше протушкувати їх у вершковому або томатному соусі. Смачного!

Схожі рецепти