Тефтелі по-шведськи
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі в Швеції не просто національне блюдо, а всенародно улюблені ласощі. У кожної шведської господині є свій фірязикай рецепт тефтелей по-шведськи. Розповідаю, як приготувати!
Пам'ятайте, що Карлсон любив більше, ніж торти і ковбасу? правильно, тефтелі! А цей чоловік в повному розквіті сил знав толк в смачній їжі
Такі тефтелі називаються Köttbullar (şjottʙulljar), і шведи готують їх уже кілька століть. Спочатку тюфтельки обсмажують, потім тушкують у соусі - найчастіше вершковому - а подають з картопляним пюре і брусницею.
«Про, чудові маленькі тефтелі! Вони пахли так чудово і були такі піджарені, рум'яний - словом, такі, якими і повинні бути хороші м'ясні тефтелі! " - в дитинстві після цих слів я кожен раз ковтайте слину. І ці чарівні тефтелі манили мене куди більше, ніж інші ласощі, описані в безсмертної книзі Астрід Ліндгрен.
Якщо ви теж відчуваєте особливу схильність до підсмажений і рум'яним тефтелі в ароматному соусі, то вам неодмінно потрібно випробувати цей рецепт тефтелей по-шведськи!
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Сухарі панірувальні або сухі хлібні крихти - 2/3 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком