Картопля під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Картопля під соусом "бешамель" - повноцінне блюдо, яке не вимагає ніяких доповнень. Насичений молочний смак і чудовий аромат роблять це блюдо дуже незвичайним і навіть святковим.
Ароматний картопля з найніжнішої молочної скоринкою чудово підійде для сімейної вечері. Далі я докладно розповім, як приготувати картоплю під соусом "бешамель", щоб страва вийшла найсмачнішим.
- Картопля - 500 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 75 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть від шкірки.
У сотейнику з товстими стінками розтопіть вершкове масло, попередньо порізавши його шматочками.
Додайте борошно і сіль, готуйте кілька хвилин, енергійно помішуючи.
Тонкою цівкою введіть молоко і готуйте до загустіння маси.
Готовий соус "бешамель" по консистенції нагадуватиме заварний крем.
Очищену картоплю порізати тонкими пластинами і посоліть.
Викладіть картоплю в керамічну форму для запікання.
Рясно залийте соусом "бешамель" і відправте запікатися на 30-35 хвилин при температурі 190 градусів.
Картопля під соусом "бешамель" готовий. Смачного!