Рецепт Картопля, запечений під соусом «бешамель» фото

Картопля, запечений під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Картопля, запечений під соусом "бешамель", виходить неймовірно ніжним і ароматним. Його можна подавати як гарнір до м'яса або риби, а можна просто самостійно. Таке блюдо сподобається кожному!

Картопля - це дуже популярний продукт, який наші співвітчизники часто готують і вживають в їжу. Але його рідко подають як основне блюдо. А цей рецепт дозволить вам зробити звичайну картоплю центром уваги на вечері або на святковому столі. Тому читайте, як приготувати картоплю, запечений під соусом "бешамель", і пригощайте ним усіх своїх знайомих!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 1 Ст. Ложка
  • Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
картопля, запечений під соусом
Картопля очистіть від шкірки і добре промийте під проточною водою. Потім обсушити і зробіть розрізи на кожній бульбі гострим ножем так, щоб вийшло щось на подобу гармошки.
картопля, запечений під соусом
Тепер приготуйте соус "бешамель" . Для цього в невеликій каструльці розтопіть шматочок вершкового масла і потім всипте борошно. Коли суміш придбає золотистий відтінок, вливайте до неї холодне молоко, постійно перемішуючи віночком. Киньте спеції і зніміть соус з вогню. Викладіть картоплю на деко, змащений олією без запаху, полийте зверху соусом "бешамель" . Поставте в духовку і запікайте при температурі сто вісімдесят градусів сорок хвилин.
картопля, запечений під соусом
У невеликій піалках змішайте панірувальні сухарі, подрібнені горіхи, вершкове масло і паприку. За десять хвилин до готовності картоплі викладіть цю суміш на кожен бульба. Дочекайтеся, поки картопля підрум'яниться, і подавайте його до столу, поки він не охолов.

Схожі рецепти