Картопля, запечений під соусом «бешамель» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Картопля, запечений під соусом "бешамель", виходить неймовірно ніжним і ароматним. Його можна подавати як гарнір до м'яса або риби, а можна просто самостійно. Таке блюдо сподобається кожному!
Картопля - це дуже популярний продукт, який наші співвітчизники часто готують і вживають в їжу. Але його рідко подають як основне блюдо. А цей рецепт дозволить вам зробити звичайну картоплю центром уваги на вечері або на святковому столі. Тому читайте, як приготувати картоплю, запечений під соусом "бешамель", і пригощайте ним усіх своїх знайомих! 
- Картопля - 1 кілограм
 - Вершкове масло - 50 грам
 - Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
 - Молоко - 50 мілілітрів
 - Спеції - За смаком
 - Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
 - Горіхи - 1 Ст. Ложка
 - Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
 

Картопля очистіть від шкірки і добре промийте під проточною водою. Потім обсушити і зробіть розрізи на кожній бульбі гострим ножем так, щоб вийшло щось на подобу гармошки.

Тепер приготуйте соус "бешамель" . Для цього в невеликій каструльці розтопіть шматочок вершкового масла і потім всипте борошно. Коли суміш придбає золотистий відтінок, вливайте до неї холодне молоко, постійно перемішуючи віночком. Киньте спеції і зніміть соус з вогню. Викладіть картоплю на деко, змащений олією без запаху, полийте зверху соусом "бешамель" . Поставте в духовку і запікайте при температурі сто вісімдесят градусів сорок хвилин.

У невеликій піалках змішайте панірувальні сухарі, подрібнені горіхи, вершкове масло і паприку. За десять хвилин до готовності картоплі викладіть цю суміш на кожен бульба. Дочекайтеся, поки картопля підрум'яниться, і подавайте його до столу, поки він не охолов.