Картопля, запечений в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити своє щоденне меню, але маєте обмежений набір набір продуктів, то вам сподобається мій рецепт картоплі в духовці. Ніжний сирний соус робить її неймовірно смачною.
Оригінально приготувати картоплю без додавання м'яса, грибів або овочів досить складно. Але сьогодні я поділюся з вами своїм коронним рецептом, як приготувати картоплю, запечений в духовці під соусом. Цей рецепт міцно прижився в нашій сім'ї, і користуємося ми їм найчастіше в тих випадках, коли холодильник порожній, та й сил готувати немає. Соус я придумала сама, як співається в пісні "я його зліпила з того, що було", а в результаті отримала дуже і дуже смачна страва. Легкий сметанний соус з додаванням твердого сиру робить картоплю дуже ніжною і ароматною. Пропоную і вам спробувати це чудо-блюдо.
- Картопля - 5-6 штук
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 150 грам
- Сіль - 0, 75 Ст. Ложки
- Зелень - 2-3 штук (для прикраси)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і гарненько промийте, наріжте його тонкими слайсами.
Приготуйте соус. Для цього твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте зі сметаною. Не забудьте посолити.
Перемішайте картопля з соусом, щоб кожен слайс був змазаний по обидва боки. Викладіть масу в деко і відправте в духовку на 45 хвилин. Температура запікання - 180-200 градусів.
Готову картоплю викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Їжте із задоволенням!