Рецепт Картопля, запечений в духовці під соусом фото

Картопля, запечений в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви
На обід , Корисний обід
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє щоденне меню, але маєте обмежений набір набір продуктів, то вам сподобається мій рецепт картоплі в духовці. Ніжний сирний соус робить її неймовірно смачною.

Опис приготування:

Оригінально приготувати картоплю без додавання м'яса, грибів або овочів досить складно. Але сьогодні я поділюся з вами своїм коронним рецептом, як приготувати картоплю, запечений в духовці під соусом. Цей рецепт міцно прижився в нашій сім'ї, і користуємося ми їм найчастіше в тих випадках, коли холодильник порожній, та й сил готувати немає. Соус я придумала сама, як співається в пісні"я його зліпила з того, що було" , а в результаті отримала дуже і дуже смачна страва. Легкий сметанний соус з додаванням твердого сиру робить картоплю дуже ніжною і ароматною. Пропоную і вам спробувати це чудо-блюдо.

  • Картопля - 5-6 штук
  • Сир твердий - 100 грам
  • Крем - 150 грам
  • Сіль - 0, 75 Ст. Ложки
  • Зелень - 2-3 штук (для прикраси)
картопля, запечений в духовці під соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і гарненько промийте, наріжте його тонкими слайсами.
картопля, запечений в духовці під соусом - фото крок 2
Приготуйте соус. Для цього твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте зі сметаною. Не забудьте посолити.
картопля, запечений в духовці під соусом - фото крок 3
Перемішайте картопля з соусом, щоб кожен слайс був змазаний по обидва боки. Викладіть масу в деко і відправте в духовку на 45 хвилин. Температура запікання - 180-200 градусів.
картопля, запечений в духовці під соусом - фото крок 4
Готову картоплю викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти