Рецепт Капуста, тушкована з чорносливом фото

Капуста, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Капуста , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Я люблю додавати незвичайні смакові нотки в звичні страви. Ось і тепер вирішила вам розповісти, як приготувати капусту, тушковану із чорносливом. Прості овочі, але з солодкуватим відтінком.

Опис приготування:

Продукти для нашого рецепта знадобляться дуже прості, та й купити їх можна в будь-якому магазині, в будь-який сезон. Не забудемо про те, що вийде і дуже корисно! Такий гарнір вдало буде йти з гарячими стравами, так як він робиться з чорносливом, який ідеально поєднується з птицею і м'ясом.

  • Білокачанна капуста - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Чорнослив - 1 Склянка
  • Томатна паста або соус - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
капуста, тушкована з чорносливом - фото крок 1
Почистіть і дрібно наріжте цибулю. На соняшниковій олії обсмажте його до золотистого відтінку.
капуста, тушкована з чорносливом - фото крок 2
Помийте всі інші овочі. Нашинкуйтекапусту, натріть на крупній тертці моркву. Додайте їх до цибулі. Все посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин. Потім додайте чорнослив, попередньо його промивши і розрізавши.
капуста, тушкована з чорносливом - фото крок 3
Суміш тушкуйте 6 хв. Після цього влийте томатний соус і перемішайте. Готуйте 3 хвилини, а потім вимикайте вогонь, але кришку не піднімайте.
капуста, тушкована з чорносливом - фото крок 4
Через 10 хв, як блюдо настоїться, його можна подавати. Смачного!

Схожі рецепти