Капуста, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю додавати незвичайні смакові нотки в звичні страви. Ось і тепер вирішила вам розповісти, як приготувати капусту, тушковану із чорносливом. Прості овочі, але з солодкуватим відтінком.
Продукти для нашого рецепта знадобляться дуже прості, та й купити їх можна в будь-якому магазині, в будь-який сезон. Не забудемо про те, що вийде і дуже корисно! Такий гарнір вдало буде йти з гарячими стравами, так як він робиться з чорносливом, який ідеально поєднується з птицею і м'ясом.
- Білокачанна капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Чорнослив - 1 Склянка
- Томатна паста або соус - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Почистіть і дрібно наріжте цибулю. На соняшниковій олії обсмажте його до золотистого відтінку.
Помийте всі інші овочі. Нашинкуйтекапусту, натріть на крупній тертці моркву. Додайте їх до цибулі. Все посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин. Потім додайте чорнослив, попередньо його промивши і розрізавши.
Суміш тушкуйте 6 хв. Після цього влийте томатний соус і перемішайте. Готуйте 3 хвилини, а потім вимикайте вогонь, але кришку не піднімайте.
Через 10 хв, як блюдо настоїться, його можна подавати. Смачного!