Рецепт Капуста під соусом бешамель фото

Капуста під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Молочні продукти , Капуста , Яйця , Молоко , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цвітна капуста має безліч корисних властивостей, відповідно страви з неї виходять дуже смачними і насиченими вітамінами. Пропоную рецепт капусти під соусом бешамель. Дуже смачно!

Опис приготування:

Приготуємо капусту під соусом бешамель в домашніх умовах. Спершу потрібно відварити до готовності кольорову капусту. Паралельно можна почати готувати соус бешамель. На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо борошно і вливаємо гаряче молоко, варимо до легкого загустіння. В кінці додаємо в соус яйце і спеції. На дно форми для запікання вливаємо трохи соусу, викладаємо зварену капусту і заливаємо соусом. Випікаємо блюдо в духовці до готовності. Хай щастить!

  • Цвітна капуста - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
капуста під соусом бешамель - фото крок 1
Капусту розбираємо на суцвіття. Варимо в киплячій, підсоленій воді 7-8 хвилин.
капуста під соусом бешамель - фото крок 2
Тепер приготуємо соус бешамель. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і злегка обсмажте, 2-3 хвилини. Відразу ж вливаємо гаряче молоко, перемішуємо і кип'ятимо кілька хвилин. В кінці кладемо яйце і спеції, перемішуємо.
капуста під соусом бешамель - фото крок 3
У форму для запікання вливаємо трохи соусу. Викладаємо капусту і заливаємо соусом. Запікаємо в духовці 35 хвилин, температура 200 градусів.
капуста під соусом бешамель - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти