Капуста під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста має безліч корисних властивостей, відповідно страви з неї виходять дуже смачними і насиченими вітамінами. Пропоную рецепт капусти під соусом бешамель. Дуже смачно!
Приготуємо капусту під соусом бешамель в домашніх умовах. Спершу потрібно відварити до готовності кольорову капусту. Паралельно можна почати готувати соус бешамель. На розтопленому вершковому маслі обсмажуємо борошно і вливаємо гаряче молоко, варимо до легкого загустіння. В кінці додаємо в соус яйце і спеції. На дно форми для запікання вливаємо трохи соусу, викладаємо зварену капусту і заливаємо соусом. Випікаємо блюдо в духовці до готовності. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
Капусту розбираємо на суцвіття. Варимо в киплячій, підсоленій воді 7-8 хвилин.
Тепер приготуємо соус бешамель. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і злегка обсмажте, 2-3 хвилини. Відразу ж вливаємо гаряче молоко, перемішуємо і кип'ятимо кілька хвилин. В кінці кладемо яйце і спеції, перемішуємо.
У форму для запікання вливаємо трохи соусу. Викладаємо капусту і заливаємо соусом. Запікаємо в духовці 35 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!