Рецепт Капуста квашена шматками фото

Капуста квашена шматками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 50
Час приготування: 5 дн. 0 г. 0 хв.

У квашеній шматками капусті зберігається більше вітамінів, ніж в нашаткованої. Та й є хрусткий великий шматок капусти набагато приємніше. У своєму рецепті до капусти я додала гострого перцю. Смакота!

Опис приготування:

Квашена шматками капуста займає своє гідне місце серед закусок. Квашена з часником і гострим перцем капуста набуває остренький смак і дивовижно хрумтить! Обожнюю її просто з хлібом. Вона відмінно заповнює всі мої потреби у вітаміні С. А ще така закуска хороша в дні, коли"чогось хочеться" (невідомо чого).

Отже, як приготувати капусту квашену шматками?

1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя. Наріжте великими шматками і видаліть качан.

2. Складіть капусту в емальовану миску або бочку для закваски.

3. Приготуйте розсіл з води і солі.

4. Залийте капусту готовим холодним розсолом. Накрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште під гнітом на чотири дні.

5. Часник, гіркий перець і моркву очистіть, промийте. Вирубати.

6. На п'ятий день капусту виберіть з посуду. Розсіл збережіть! Перемішайте з нарубаними морквою, часником, гірким перцем і кмином. Все поверніть знову в посуд для закваски.

7. Розсіл від капусти процідіть і закип'ятіть. Потім остудіть його і залийте капусту. Накрийте тарілкою і залиште під гнітом ще на давши дня.

8. На третій день капусту перемішайте з цукром і, злегка віджавши, розкладіть по чистим трилітровим банкам.

Капуста квашена шматками готова! Зберігайте капусту в холоді.

Смачного!

  • Капуста - 10 кілограм
  • Морква - 500 грам
  • Гіркий стручковий перець - 2 штуки
  • Часник (головки) - 4 штуки
  • Цукор - 800 грам
  • Сіль - 400 грам
  • Вода - 9 літрів
  • Кмин - - За смаком
Квашена шматками капуста займає своє гідне місце серед закусок. Квашена з часником і гострим перцем капуста набуває остренький смак і дивовижно хрумтить! Обожнюю її просто з хлібом. Вона відмінно заповнює всі мої потреби у вітаміні С. А ще така закуска хороша в дні, коли"чогось хочеться" (невідомо чого).

Отже, як приготувати капусту квашену шматками?

1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя. Наріжте великими шматками і видаліть качан.

2. Складіть капусту в емальовану миску або бочку для закваски.

3. Приготуйте розсіл з води і солі.

4. Залийте капусту готовим холодним розсолом. Накрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште під гнітом на чотири дні.

5. Часник, гіркий перець і моркву очистіть, промийте. Вирубати.

6. На п'ятий день капусту виберіть з посуду. Розсіл збережіть! Перемішайте з нарубаними морквою, часником, гірким перцем і кмином. Все поверніть знову в посуд для закваски.

7. Розсіл від капусти процідіть і закип'ятіть. Потім остудіть його і залийте капусту. Накрийте тарілкою і залиште під гнітом ще на давши дня.

8. На третій день капусту перемішайте з цукром і, злегка віджавши, розкладіть по чистим трилітровим банкам.

Капуста квашена шматками готова! Зберігайте капусту в холоді.

Смачного!

Схожі рецепти