Капуста квашена шматками
(покроковий рецепт з фото)
У квашеній шматками капусті зберігається більше вітамінів, ніж в нашаткованої. Та й є хрусткий великий шматок капусти набагато приємніше. У своєму рецепті до капусти я додала гострого перцю. Смакота!
Квашена шматками капуста займає своє гідне місце серед закусок. Квашена з часником і гострим перцем капуста набуває остренький смак і дивовижно хрумтить! Обожнюю її просто з хлібом. Вона відмінно заповнює всі мої потреби у вітаміні С. А ще така закуска хороша в дні, коли "чогось хочеться" (невідомо чого).
Отже, як приготувати капусту квашену шматками?
1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя. Наріжте великими шматками і видаліть качан.
2. Складіть капусту в емальовану миску або бочку для закваски.
3. Приготуйте розсіл з води і солі.
4. Залийте капусту готовим холодним розсолом. Накрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште під гнітом на чотири дні.
5. Часник, гіркий перець і моркву очистіть, промийте. Вирубати.
6. На п'ятий день капусту виберіть з посуду. Розсіл збережіть! Перемішайте з нарубаними морквою, часником, гірким перцем і кмином. Все поверніть знову в посуд для закваски.
7. Розсіл від капусти процідіть і закип'ятіть. Потім остудіть його і залийте капусту. Накрийте тарілкою і залиште під гнітом ще на давши дня.
8. На третій день капусту перемішайте з цукром і, злегка віджавши, розкладіть по чистим трилітровим банкам.
Капуста квашена шматками готова! Зберігайте капусту в холоді.
Смачного!
- Капуста - 10 кілограм
- Морква - 500 грам
- Гіркий стручковий перець - 2 штуки
- Часник (головки) - 4 штуки
- Цукор - 800 грам
- Сіль - 400 грам
- Вода - 9 літрів
- Кмин - - За смаком
Отже, як приготувати капусту квашену шматками?
1. Очистіть капусту від пошкоджених і брудних листя. Наріжте великими шматками і видаліть качан.
2. Складіть капусту в емальовану миску або бочку для закваски.
3. Приготуйте розсіл з води і солі.
4. Залийте капусту готовим холодним розсолом. Накрийте тарілкою або дерев'яним кругом і притисніть гнітом. Залиште під гнітом на чотири дні.
5. Часник, гіркий перець і моркву очистіть, промийте. Вирубати.
6. На п'ятий день капусту виберіть з посуду. Розсіл збережіть! Перемішайте з нарубаними морквою, часником, гірким перцем і кмином. Все поверніть знову в посуд для закваски.
7. Розсіл від капусти процідіть і закип'ятіть. Потім остудіть його і залийте капусту. Накрийте тарілкою і залиште під гнітом ще на давши дня.
8. На третій день капусту перемішайте з цукром і, злегка віджавши, розкладіть по чистим трилітровим банкам.
Капуста квашена шматками готова! Зберігайте капусту в холоді.
Смачного!