Печінка яловича, смажена шматками
(покроковий рецепт з фото)
Печінка неймовірно корисна для організму. Є стільки способів її приготування, наприклад, зі сметаною і зеленню. Можна зробити і паштет. Розповім, як приготувати печінку яловичу, смажену шматками.
Яловича печінка сама по собі жорстка, а також в ній може бути присутнім особливий запах. Багато господині попередньо вимочують її в молоці або оцтової воді, а також ще знімають плівку і видаляють жили. З неї виходить смачна страва, яке можна подавати з кашею, картоплею, макаронами.
- Яловича печінка - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Чорний мелений перець і сіль - За смаком
- Порошок чилі - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
- Каррі - 2 штуки (листя)
- Рослинна олія - За смаком
1
Вимийте печінку і наріжте її невеликими шматочками. Промийте гарненько і помістіть в миску з водою, додайте оцет і залиште на 20 хвилин, потім знову промийте.
2
Очистіть імбир і натріть на дрібній тертці, змішайте його з подрібненим часником і чорним меленим перцем.
3
Очистіть і дрібно наріжте цибулю, розігрійте сковороду і обсмажте цибулю, потім додайте насіння гірчиці, імбир з часником, а також всі спеції, прогрійте хвилину.
4
Додайте на сковороду шматочки печінки, перемішайте і влийте 0, 5 склянки води, посоліть і обсмажуйте до готовності (близько 20 хвилин).
5
В самому кінці викладіть листя каррі і вимкніть вогонь, накрийте печінку кришкою і залиште на 15 хвилин.
6
Подавайте печінку, поки вона ще тепла. Смачного!