Рецепт Капуста маринована шматками фото

Капуста маринована шматками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

В такій непростій справі як заготовки на зиму важливо не тільки правильно все законсервувати, але і знайти свій рецепт. Я покажу, як приготувати капусту мариновану шматками. Відмінний швидкий рецепт.

Для себе я вже знайшла ідеальну засолювання огірків, а ось заготовку з білокачанної капусти поки в найкращому вигляді не знайшла. Але, мені здається, я вже на вірному шляху. Спробувала цей рецепт, і він дуже сподобався. Тепер і ви спробуйте приготувати таку капусту. Будемо робити її з буряком і часником.


  • Білокачанна капуста - 1, 5 кілограма
  • Морква - 180 грам
  • Ріпчаста цибуля - 250 грам
  • Буряк - 180 грам
  • Часник - 15 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
капуста маринована шматками - фото крок 1
Цибуля чистий, помийте, наріжте кільцями. Часник почистіть і наріжте пластинками. Його можна також пропустити через чеснокодавку.
капуста маринована шматками - фото крок 2
Морква і буряк почистіть, помийте. Натріть моркву на крупній тертці, а буряк наріжте кружальцями. Капусту помийте, нарубати великими шматками.
капуста маринована шматками - фото крок 3
Підготуйте чисту суху трилітрову банку. Туди укладіть шарами: часник, цибуля, морква, буряк, капусту і ще один шар. Заповніть банку і злегка утрамбуйте овочі.
капуста маринована шматками - фото крок 4
Тепер приготуйте маринад. Закип'ятіть воду. Додайте в неї сіль, цукор, оцет, олія. Ще раз закип'ятити, перемішавши. Залийте маринадом овочі.
капуста маринована шматками - фото крок 5
Залиште капусту в теплому місці на 7 годин. Потім банку потрібно щільно закупорити кришкою і зберігати в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти