Капуста маринована шматками
(покроковий рецепт з фото)
В такій непростій справі як заготовки на зиму важливо не тільки правильно все законсервувати, але і знайти свій рецепт. Я покажу, як приготувати капусту мариновану шматками. Відмінний швидкий рецепт.
Для себе я вже знайшла ідеальну засолювання огірків, а ось заготовку з білокачанної капусти поки в найкращому вигляді не знайшла. Але, мені здається, я вже на вірному шляху. Спробувала цей рецепт, і він дуже сподобався. Тепер і ви спробуйте приготувати таку капусту. Будемо робити її з буряком і часником.
- Білокачанна капуста - 1, 5 кілограма
- Морква - 180 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Буряк - 180 грам
- Часник - 15 грам
- Цукор - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Цибуля чистий, помийте, наріжте кільцями. Часник почистіть і наріжте пластинками. Його можна також пропустити через чеснокодавку.
Морква і буряк почистіть, помийте. Натріть моркву на крупній тертці, а буряк наріжте кружальцями. Капусту помийте, нарубати великими шматками.
Підготуйте чисту суху трилітрову банку. Туди укладіть шарами: часник, цибуля, морква, буряк, капусту і ще один шар. Заповніть банку і злегка утрамбуйте овочі.
Тепер приготуйте маринад. Закип'ятіть воду. Додайте в неї сіль, цукор, оцет, олія. Ще раз закип'ятити, перемішавши. Залийте маринадом овочі.
Залиште капусту в теплому місці на 7 годин. Потім банку потрібно щільно закупорити кришкою і зберігати в холодильнику. Смачного!