Рецепт Капуста маринована швидка шматками фото

Капуста маринована швидка шматками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування, Кисле

Маринування - швидкий спосіб отримати смачну і корисну закуску з капусти, яка відмінно підійде навіть для святкового застілля. Пропоную замаринувати капусту великими шматками.

Для швидкого маринування можна використовувати не тільки білокачанну капусту, але і кольорову, брюссельську, брокколі і навіть краснокочанную. У цьому рецепті хочу описати, як приготувати швидку мариновану капусту шматками. Приготована цим способом білокачанна капуста зберігає всі корисні речовини і володіє приголомшливим смаком. Вона виходить хрусткою і в міру кисленькою. Швидка маринована капуста відмінно доповнить страви з м'яса, каші і багато інших. Недовгий час приготування, приблизно добу, і дивовижний смак - головні достоїнства цього способу маринування. Зберігається така капуста недовго і тільки в холодильнику, тому готуйте її невеликими порціями, але часто.

  • Капуста білокачанна - 2 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
капуста маринована швидка шматками - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Видаліть верхні листи і розріжте качан капусти на чотири частини.
капуста маринована швидка шматками - фото крок 2
У кожного шматочка капусти відокремте качан, інше наріжте досить великими шматками довільної форми.
капуста маринована швидка шматками - фото крок 3
Потім приготуйте маринад. У воду додайте сіль, цукор, доведіть все до кипіння. Потім влийте олію і прокип'ятіть ще кілька хвилин. Останнім додайте оцет, все прогрійте і знімайте з плити.
капуста маринована швидка шматками - фото крок 4
У чисту суху банку складіть порізану капусту. Кілька разів струсіть, щоб вона лягла щільніше.
капуста маринована швидка шматками - фото крок 5
Залийте підготовлену капусту гарячим маринадом, прикрийте її капроновою кришкою. Після того як вона охолоне, перемістіть в холодильник. Через добу маринована капуста шматками готова. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти