Кальмари з цибулею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів підійде рецепт кальмарів з цибулею на сковороді. Блюдо просте, корисне і смачне. Беріть на замітку!
Кальмари з цибулею готуються дуже просто. А якщо врахувати, що цей вид морепродуктів не вимагає довгої термічної обробки, то і швидко. Блюдо виходить ніжним, соковитим і смачним. Смажену цибулю з морквою надають солодкість, а часник - аромат і невелику гостроту.
- Кальмар тушка - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1 зубчик (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти для приготування кальмарів.
Якщо кальмари морожені, то їх потрібно розморозити при кімнатній температурі. Перш за все кальмари очистіть від слизової плівки. Для цього помістіть їх в мисочку з теплою водою і процес пройде легко. Видаліть нутрощі і хрящі.
Морква очистіть, помийте і наріжте соломкою. Викладіть в сковороду.
Ріпчасту цибулю середнього розміру очистіть, помийте і наріжте півкільцями, додайте до моркви.
Налийте в сковороду олію і смажте цибулю з морквою на невеликому вогні 7-8 хвилин, періодично перемішуючи.
Кальмар наріжте соломкою і додайте в сковороду з цибулею і морквою. Посоліть і поперчіть за смаком.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте кальмари з цибулею і морквою перемішуючи 3-4 хвилини. При бажанні можна в кінці додати подрібнений часник.
Кальмари з цибулею на сковороді готові. Посипте нарізаною зеленню і подавайте до столу.