Кальмари в клярі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна, дуже класна натуральна закуска, яка підійде як для святкового столу, так і для пікніка або посиденьок з пивом, все це про кальмари в клярі на сковороді в домашніх умовах.
Я рекомендую дуже класний варіант, як зробити кальмари в клярі на сковороді з додаванням горілки. Тісто з нею виходить дуже хрустким, повітряним. Також в кляр ви можете використовувати трохи спецій. Смажити можна як у фритюрі, так і в невеликій кількості масла, але перший варіант кращий.
- Тушки кальмарів - 1 кілограм
- Борошно - 3 Ст. Ложки(+ для обваливания)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Горілка - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед вимийте, при необхідності очистіть тушки. Обсушити і наріжте середніми кільцями.
2. Для клярі в невелику мисочку відправте борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Влийте горілку (по бажанню, в рецепт приготування кальмарів в клярі на сковороді можна використовувати і просто воду). Збийте до однорідності.
3. На сковороду з високими бортами налийте олію і розігрійте. У невелику мисочку насипте борошно і додайте трохи солі. Опускайте кожен шматочок спочатку в борошно.
4. А після в кляр так, щоб він повністю покрив кільце.
5. І на сковороду з добре розігрітим маслом.
6. Смажаться кальмари в клярі на сковороді в домашніх умовах досить швидко. Як тільки з'явилася апетитна рум'яна кірочка, акуратно зніміть шумівкою.
7. І викладайте на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла. От і все, апетитна закуска готова. Подавайте до столу з улюбленим соусом.