Рецепт Кабачки в клярі на сковороді з часником фото

Кабачки в клярі на сковороді з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Страви в клярі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Напевно, кожен з нас з дитинства пам'ятає смак кабачків, смажених в борошні на сковороді. Це дійсно смак літа! Я пропоную урізноманітнити рецепт і обсмажити кабачки в ніжному клярі.

Опис приготування:

Для приготування кабачків в клярі підійдуть не тільки наймолодші і маленькі кабачки, в яких ще немає насіння. Можете брати будь-які, навіть найбільші, єдине, вони повинні бути м'якими і легко різатися. Насіння з кабачків легко виймаються, і залишається найсмачніша частина, яку ми і будемо готувати. Кабачки в клярі з часником можна готувати двома способами: додавати часник безпосередньо в кляр або ж додавати в соус. Я використовую другий варіант, оскільки в моїй сім'ї не все вживають часник. Скажу відверто, на смак це майже не впливає. Отже, перед вами рецепт, як приготувати кабачки в клярі на сковороді з часником, давайте вже приступати до готування!

  • Кабачки - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Майонез - 50 грам
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок очистіть від шкірки і промийте.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 2
Поріжте кабачок на кружечки, серцевину з насінням видаліть.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 3
Яйце злегка збийте виделкою, всипте до нього борошно і сіль, гарненько розмішайте.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 4
Влийте молоко і збийте кляр до однорідного стану.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 5
Колечка кабачків опустіть в кляр, щоб їх повністю покрило з усіх боків. Потім викладайте на сковороду з добре розігрітим соняшниковою олією.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 6
Смажте кабачки по 4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 7
Приготуйте соус. У піалу з майонезом видавіть часник, гарненько перемішайте. Можна також додати трохи рубаної зелені.
кабачки в клярі на сковороді з часником - фото крок 8
Кабачки в клярі з часником готові. Подавайте їх з соусом. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти