Кабачки в клярі з часником
(покроковий рецепт з фото)
Смажені кабачки в клярі відмінно поєднуються з майонезним соусом з часником. Готуються вони швидко і можуть стати відмінною закускою. У вас вийдуть кабачки з хрусткою скоринкою під пікантним соусом.
Для приготування кабачків в клярі можна приготувати традиційний або "м'який" кляр з яйця, п'яти столових ложок борошна і склянки молока. В такому випадку вийдуть свого роду "пиріжки" . А можна обсмажити кабачки в сухарях, "на сухий ", попередньо вмочивши їх в борошні з яйцем.
Мій рецепт розрахований на "сухий" кляр - з панірувальними сухарями. Нарізати кабачки також можна по-різному. Я пропоную відійти від традиційної круглої форми і нарізати кабачок брусочками. Запікати брусочки можна на сковороді або в духовці. З метою економії часу запікати буду на сковороді.
Отже, як приготувати кабачки в клярі з часником?
1. Кабачок промийте, очистіть від шкірки і наріжте брусочками.
2. Яйце змішайте в мисочці з борошном, сіллю і перцем. Можете збити віночком. В окрему тарілку викладіть сухарі.
3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Кабачкові брусочки умочіть в кляр, потім в сухарі і викладіть на добре Прогрівшись масло. Обсмажте з усіх боків.
4. Підготуйте соус з часником. Для цього викладіть в мисочку майонез, видавіть в нього пропущений через землянку часник. Кріп і / або петрушку промийте, просушіть, дрібно нарубати. Змішайте з майонезом і часником.
5. Обсмажені в клярі кабачки викладіть на тарілку, в центр тарілки поставте соусницю або мисочку з часниковим соусом. Соусниця повинна бути широкою, щоб зручно було кабачки в ній вмочати.
Кабачки в клярі з часником готові!
Смачного!
- Кабачок - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Майонез - 100 грам
- Зелень уропа або петрушки - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Мій рецепт розрахований на "сухий" кляр - з панірувальними сухарями. Нарізати кабачки також можна по-різному. Я пропоную відійти від традиційної круглої форми і нарізати кабачок брусочками. Запікати брусочки можна на сковороді або в духовці. З метою економії часу запікати буду на сковороді.
Отже, як приготувати кабачки в клярі з часником?
1. Кабачок промийте, очистіть від шкірки і наріжте брусочками.
2. Яйце змішайте в мисочці з борошном, сіллю і перцем. Можете збити віночком. В окрему тарілку викладіть сухарі.
3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Кабачкові брусочки умочіть в кляр, потім в сухарі і викладіть на добре Прогрівшись масло. Обсмажте з усіх боків.
4. Підготуйте соус з часником. Для цього викладіть в мисочку майонез, видавіть в нього пропущений через землянку часник. Кріп і / або петрушку промийте, просушіть, дрібно нарубати. Змішайте з майонезом і часником.
5. Обсмажені в клярі кабачки викладіть на тарілку, в центр тарілки поставте соусницю або мисочку з часниковим соусом. Соусниця повинна бути широкою, щоб зручно було кабачки в ній вмочати.
Кабачки в клярі з часником готові!
Смачного!