Кальмари з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ну, не можу я відязикати собі в покупці морепродуктів! Не важливо, що вони часто дорого коштують. Хоча завжди є недорогий і універсальний інгредієнт - кальмар. Дивіться рецепт з цим продуктом.
З ним в цей раз я і вирішила поекспериментувати. Тому ознайомтеся з тим, як приготувати кальмари з цибулею в духовці. Буде використана цікава техніка: гасіння на низькій температурі в скляній банці. Продуктів потрібно зовсім небагато, а смак вийде багатогранний.
- Кальмар - 600 грам
- Морква - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Кальмарів розморозити, якщо вони заморожені. Обшпарте їх окропом, щоб зняти шкіру. Потім тушки відразу покладіть в крижану воду. Видаліть хребет, залишки плівки, добре промийте.
Морква почистіть, помийте. Натріть її на крупній тертці.
До моркви додайте нашатковану середніми шматочками цибулю.
Потім до овочів додайте нарізаного соломкою кальмара. Інгредієнти перемішайте разом з сіллю і маслом.
Приготуйте 3 банки по 0, 5 L. Заповніть їх масою продуктів. Банки повинні бути добре промиті і висушені.
Закрийте банки фольгою. Відправте їх в духову шафу на півтори години на слабкому вогні.
Вимкніть вогонь. Залиште блюдо ще на півгодини в духовці. Потім пробуйте. Смачного!