Кальмари, тушковані з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Кальмари, тушковані з цибулею і морквою, - просте, але тим не менше дуже смачна страва з кальмарів. М'ясо кальмара - відмінний делікатес і дуже корисний інгредієнт, так що дерзайте!
Як ви зможете переконатися, рецепт приготування кальмарів з морквою і цибулею дуже простий. Так як кальмар не переносить тривалої теплової обробки, часу на приготування у вас піде зовсім небагато. В результаті ви отримаєте ніжне і соковите блюдо з кальмарів. Кальмарів, тушкованих з морквою і цибулею, приготованих за цим рецептом, можна подавати і як доповнення до гарніру, і як самостійне блюдо. Сподіваюся, що рецепт страви з фото допоможе вам приготувати на швидку руку чудовий і смачна вечеря.
- Тушка кальмара - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
Якщо кальмари у вас заморожені, їх необхідно розморозити. Ні в якому разі не робіть цю процедуру в мікрохвильовці! Вони повинні відтанути при кімнатній температурі. Потім обдаємо кальмарів крутим окропом і потім занурюємо в холодну воду, після цього очищаємо тушки від зовнішньої плівки.
Очищені тушки кальмара нарізаємо кільцями або соломкою.
Морквину чистимо і нарізаємо тонкими смужками або натираємо на крупній тертці.
Цибулину очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками.
Викладаємо цибулю і моркву на сковороду з рослинним маслом і тушкуємо на маленькому вогні до готовності. Краще накрити сковорідку кришкою.
Коли цибуля з морквою готові, додаємо до них нарізані кальмари. Солимо, перчим. Якщо ви вирішили зробити це блюдо з часником - саме час додати і його. Часник можна дрібно порубати або видавити через чеснокодавку.
Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо кальмари хвилини 3-4, періодично помішуючи.