Кальмари, тушковані в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом кальмарів, тушкованих в сметані. Помітила, що наші господині рідко купують морепродукти: мовляв, не зрозуміло, як їх готувати. А ось і ні - готувати легко, а страва смачна і корисна!
Взагалі, головна складність в готуванні кальмарів - це точно знайти момент їх готовності. Якщо їх готувати занадто довго, вони стануть "гуязиками", якщо занадто мало - сирими. Так що, рекомендую орієнтуватися на 10 хвилин, а я розповім, як приготувати кальмари, тушковані в сметані!
- Філе кальмарів - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Цибуля подрібнити і обсмажити на сковороді. Олія - на ваш погляд. Я використовую оливкову.
2. Додамо кальмари, порізані шматочками, сметану і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Час - приблизно 10 хвилин.
3. От і все! Посипаємо зеленню і подаємо до столу!