Кальмари, тушковані зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти дуже багаті мікроелементами. І вони повинні якомога частіше з'являтися на нашому столі. Страв з ними існує величезна безліч. Багато з них легко робляться, як, наприклад, ось це.
Розповім прекрасний рецепт, як приготувати кальмари, тушкована зі сметаною. Побалуйте себе і свою сім'ю цією стравою. Воно подається як повноцінне гаряче, але може бути і подано і з гарніром. М'ясо кальмара добре протушкувати і не буде "гуязикам" .
- Тушка кальмара - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Борошно - 0, 5 чайних ложки
- Мелена паприка - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Очистіть кальмарів. Натріть сіллю. Вимийте і наріжте кільцями.
Лук наріжте півкільцями (або четвертькольцами, як вам зручніше). На сковороді розігрійте масло. Підсмажте цибулю, помішуючи, близько 7 хвилин.
Посипте цибулю борошном. Перемішайте. Додайте сметану, доведіть все до кипіння.
Кальмари викладіть до суміші, все перемішайте. Гасіть під кришкою 5 хвилин. Потім, у самому кінці, додати в гавань і перець Кальмар. Перемішайте ще раз, потримайте хвилину-дві - і можна подавати до столу! Я люблю посипати готові кальмари зеленню.