Кальмари, тушковані з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Люблю морепродукти за те, що їх можна готувати абсолютно в різних видах. А смак буде змінюватися завдяки соусів і додатковим інгредієнтів. Дивіться, як приготувати кальмари, тушковані з грибами.
А в свій рецепт я описала класичне поєднання, яке підкорило вже багатьох людей. Про те, як приготувати кальмари, тушковані з грибами прочитайте нижче. Гаряче блюдо досить просте у виконання. Кальмари повинні добре протушкувати, щоб вони не були гуязиками і танули в роті.
- Кальмар тушка - 300 грам
- Печериці - 150 грам (або лісові гриби)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вода - 8 Ст. Ложок
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Кальмара помийте, видаліть хрящики і плівки. Наріжте шматочками або півкільцями на свій розсуд.
Печериці помийте, наріжте пластинками. Цибуля чистий, подрібніть. Розігрійте масло на сковороді. Викладіть в неї цибулю і гриби. Увімкніть середній вогонь. Як гриби пустять сік, зменшіть вогонь і готуйте 4 хвилини.
Потім додайте борошно і перемішайте, продовжуючи готувати на повільному вогні. Потім додайте кальмара. Додати сіль, поперчіть, влийте воду і лимонний сік.
Гасіть блюдо під кришкою протягом трьох хвилин. Вимкніть вогонь, перемішайте і залиште на 1 хвилину настоятися під кришкою.
Зелень помийте і дрібно наріжте. Насипте її в готову страву і готуйте ще 2 хвилини. Розкладіть по тарілками і подавайте. Смачного!