Рецепт Кальмари, тушковані з печерицями фото

Кальмари, тушковані з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Гриби , Печериці , Кальмари
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

Люблю морепродукти за те, що їх можна готувати абсолютно в різних видах. А смак буде змінюватися завдяки соусів і додатковим інгредієнтів. Дивіться, як приготувати кальмари, тушковані з грибами.

Опис приготування:

А в свій рецепт я описала класичне поєднання, яке підкорило вже багатьох людей. Про те, як приготувати кальмари, тушковані з грибами прочитайте нижче. Гаряче блюдо досить просте у виконання. Кальмари повинні добре протушкувати, щоб вони не були гуязиками і танули в роті.

  • Кальмар тушка - 300 грам
  • Печериці - 150 грам (або лісові гриби)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 8 Ст. Ложок
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 1 пучок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
кальмари, тушковані з печерицями - фото крок 1
Кальмара помийте, видаліть хрящики і плівки. Наріжте шматочками або півкільцями на свій розсуд.
кальмари, тушковані з печерицями - фото крок 2
Печериці помийте, наріжте пластинками. Цибуля чистий, подрібніть. Розігрійте масло на сковороді. Викладіть в неї цибулю і гриби. Увімкніть середній вогонь. Як гриби пустять сік, зменшіть вогонь і готуйте 4 хвилини.
кальмари, тушковані з печерицями - фото крок 3
Потім додайте борошно і перемішайте, продовжуючи готувати на повільному вогні. Потім додайте кальмара. Додати сіль, поперчіть, влийте воду і лимонний сік.
кальмари, тушковані з печерицями - фото крок 4
Гасіть блюдо під кришкою протягом трьох хвилин. Вимкніть вогонь, перемішайте і залиште на 1 хвилину настоятися під кришкою.
кальмари, тушковані з печерицями - фото крок 5
Зелень помийте і дрібно наріжте. Насипте її в готову страву і готуйте ще 2 хвилини. Розкладіть по тарілками і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти