Кальмари в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве блюдо для тих, хто любить морепродукти. Сметанний соус в поєднанні з кальмарами - справжній гармонійний ансамбль!
Приготувати кальмари в сметанному соусі в домашніх умовах дуже просто. Таке блюдо стане відмінним рішенням для обіду і навіть для прийому гостей. Всі любителі морепродуктів порадують свої смакові рецептори ніжними і неймовірно смачними кальмарами.
- Кальмар - 4 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Якщо хочете, щоб ваші кальмари вийшли ніжними, відваріть їх не більше трьох хвилин і кидати їх краще в киплячу підсолену воду. Пам'ятайте про це, інакше морепродукти стануть жорсткими. Щоб приготувати кальмари в сметанному соусі в домашніх умовах, досить мінімальних кулінарних навичок і бажання.
2. Остудіть кальмари і тільки після цього їх можна нарізати. Краще подрібнити їх соломкою.
3. Обваляйте кальмари в борошні і відправте смажитися на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажувати їх потрібно не більше п'яти хвилин на середньому вогні, а в самому кінці рекомендую додати 2 столові ложки вершкового масла і сметану. З 4 тушки кальмарів у мня пішло 200 гр сметани. Я брала 15%.
4. У сметані кальмари гасяться кілька хвилин. Саме в цей момент їх можна поперчити і після готовності перекласти в спеціальну страву з високими бортами. Подавати кальмари можна з картопляним пюре або рисом. Також непогано вони поєднуються зі свіжими овочами.