Кальмари фаршировані в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Просте, смачне і корисне блюдо, яке внесе різноманітність в повсякденне меню. Пропоную приготувати кальмари фаршировані в сметанному соусі.
Кальмари можна приготувати за цим рецептом з найрізноманітнішою начинкою, у мене сьогодні картопляне пюре з цибулею і грибами. Гриби можна взяти будь-які, у мене заморожені печериці. Родзинка цього рецепту в тому, що соус в процесі запікання перетворюється в ніжний і повітряний омлет - відмінне доповнення до корисних і ситним кальмарам. Рекомендую спробувати!
- Кальмар - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Картопляне пюре - 150 грам
- Крем - 80 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кальмар обдайте окропом і відразу помістіть в крижану воду.
Кальмар почистіть і видаліть всі нутрощі, після чого промийте під проточною водою.
Картоплю відварити і приготуйте пюре.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте з грибами до готовності.
Додайте картопляне пюре, сіль і перець за смаком. Начинка готова.
Для заливки з'єднайте сметану і яйце. Сіль і мелений перець додайте за смаком. Можна розбавити соус невеликою кількістю води.
Тушки кальмарів нафаршируйте підготовленої начинкою.
Перекладіть кальмари в форму для запікання. Полийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин. Я орієнтуюся по заливці, як тільки соус схопиться, кальмари готові.
Соус в процесі запікання перетворюється в ніжний ароматний омлет. Можна подати його в якості легкого доповнення до ніжним і смачним фаршированим кальмарам. Смачного!