Рецепт Фаршировані кальмари «мишки» фото

Фаршировані кальмари «мишки»
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир, Морепродукти, Крупи, Мал, Кальмари
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Фаршировані

Оригінальна закуска на Новий рік Щура 2020. Таке страва не буде важким для шлунка, а доповнити його можна буде найрізноманітнішими продуктами. Беріть на замітку!

Приготувати фаршировані кальмари "мишки" можна абсолютно з будь-якою начинкою, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Якщо хочете спробувати щось нове і оригінальне в новорічну ніч, то придивіться до даного рецептом. Таке блюдо безсумнівно викличе фурор серед ваших гостей.

  • Кальмар - 2 штуки (великий)
  • Мал - 50 грам
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Гриби - 100 грам (у мене лісові)
  • Сир - 70 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
фаршировані кальмари
Підготуйте всі інгредієнти. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді і відкиньте на сито.
фаршировані кальмари
Розморожені тушки кальмарів залийте окропом на одну хвилину, потім воду злийте, а кальмарів опустіть відразу ж в крижану воду.
фаршировані кальмари
Зніміть у кальмарів плівку, видаліть нутрощі і хорду, після чого промийте їх під проточною водою. Зріжте акуратно плавники.
фаршировані кальмари
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
фаршировані кальмари
Додайте гриби і обсмажте всі разом до повної готовності. Гриби можна взяти будь-які, причому підійдуть як свіжі, так і заморожені.
фаршировані кальмари
Додайте відварений рис, перемішайте, прогрійте пару хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте вмісту трохи охолонути.
фаршировані кальмари
Коли начинка трохи охолоне, додайте до неї нарізані кубиками зрізані раніше плавники кальмарів (можна додати все, а можна лише тільки невелику частину). Додайте так само посічену зелень і тертий сир. Посоліть все і поперчіть за смаком.
фаршировані кальмари
Добре перемішайте. Начинка готова.
фаршировані кальмари
Тушки кальмарів щільно наповніть начинкою, приблизно заповнюючи їх на 2/3, і кінець спеченого zubochistkoy.
фаршировані кальмари
Перекладіть кальмарів в змащену маслом форму для запікання, я застилаю її попередньо фольгою, змастіть верх сметаною і посипте залишками сиру.
фаршировані кальмари
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин для запікання.
фаршировані кальмари
Готову страву перекладіть на тарілку. Можна кальмарів відразу подати до столу, а я пропоную їх символічно прикрасити у вигляді символу майбутнього року. Очки і ніс я зробила за допомогою горошку. З вареної ковбаси вирізала два хвостика і 4 невеликих гуртка. Зверху на тушці робимо два надрізи і вставляємо наші вушка. За бажанням варену ковбасу можна замінити на варену моркву або свіжі огірочки.
фаршировані кальмари
Фаршировані кальмари "мишки" готові. Ось таких мишенят з кальмарів можна приготувати на новорічний стіл. Смачного!

Схожі рецепти