Фаршировані кальмари «мишки»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна закуска на Новий рік Щура 2020. Таке страва не буде важким для шлунка, а доповнити його можна буде найрізноманітнішими продуктами. Беріть на замітку!
Приготувати фаршировані кальмари "мишки" можна абсолютно з будь-якою начинкою, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Якщо хочете спробувати щось нове і оригінальне в новорічну ніч, то придивіться до даного рецептом. Таке блюдо безсумнівно викличе фурор серед ваших гостей.
- Кальмар - 2 штуки (великий)
- Мал - 50 грам
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Гриби - 100 грам (у мене лісові)
- Сир - 70 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді і відкиньте на сито.
Розморожені тушки кальмарів залийте окропом на одну хвилину, потім воду злийте, а кальмарів опустіть відразу ж в крижану воду.
Зніміть у кальмарів плівку, видаліть нутрощі і хорду, після чого промийте їх під проточною водою. Зріжте акуратно плавники.
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
Додайте гриби і обсмажте всі разом до повної готовності. Гриби можна взяти будь-які, причому підійдуть як свіжі, так і заморожені.
Додайте відварений рис, перемішайте, прогрійте пару хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте вмісту трохи охолонути.
Коли начинка трохи охолоне, додайте до неї нарізані кубиками зрізані раніше плавники кальмарів (можна додати все, а можна лише тільки невелику частину). Додайте так само посічену зелень і тертий сир. Посоліть все і поперчіть за смаком.
Добре перемішайте. Начинка готова.
Тушки кальмарів щільно наповніть начинкою, приблизно заповнюючи їх на 2/3, і кінець спеченого zubochistkoy.
Перекладіть кальмарів в змащену маслом форму для запікання, я застилаю її попередньо фольгою, змастіть верх сметаною і посипте залишками сиру.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин для запікання.
Готову страву перекладіть на тарілку. Можна кальмарів відразу подати до столу, а я пропоную їх символічно прикрасити у вигляді символу майбутнього року. Очки і ніс я зробила за допомогою горошку. З вареної ковбаси вирізала два хвостика і 4 невеликих гуртка. Зверху на тушці робимо два надрізи і вставляємо наші вушка. За бажанням варену ковбасу можна замінити на варену моркву або свіжі огірочки.
Фаршировані кальмари "мишки" готові. Ось таких мишенят з кальмарів можна приготувати на новорічний стіл. Смачного!