Рецепт Фаршировані кальмари «мишки» фото

Фаршировані кальмари «мишки»
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Морепродукти , Крупи , Мал , Кальмари
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Оригінальна закуска на Новий рік Щура 2020. Таке страва не буде важким для шлунка, а доповнити його можна буде найрізноманітнішими продуктами. Беріть на замітку!

Опис приготування:

Приготувати фаршировані кальмари"Мишки" можна абсолютно з будь-якою начинкою, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Якщо хочете спробувати щось нове і оригінальне в новорічну ніч, то придивіться до даного рецептом. Таке блюдо безсумнівно викличе фурор серед ваших гостей.

  • Кальмар - 2 штуки (великий)
  • Мал - 50 грам
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Гриби - 100 грам (у мене лісові)
  • Сир - 70 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
фаршировані кальмари
Підготуйте всі інгредієнти. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді і відкиньте на сито.
фаршировані кальмари
Розморожені тушки кальмарів залийте окропом на одну хвилину, потім воду злийте, а кальмарів опустіть відразу ж в крижану воду.
фаршировані кальмари
Зніміть у кальмарів плівку, видаліть нутрощі і хорду, після чого промийте їх під проточною водою. Зріжте акуратно плавники.
фаршировані кальмари
На сковороді розігрійте масло і обсмажте до м'якості нарізану кубиками цибулю.
фаршировані кальмари
Додайте гриби і обсмажте всі разом до повної готовності. Гриби можна взяти будь-які, причому підійдуть як свіжі, так і заморожені.
фаршировані кальмари
Додайте відварений рис, перемішайте, прогрійте пару хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте вмісту трохи охолонути.
фаршировані кальмари
Коли начинка трохи охолоне, додайте до неї нарізані кубиками зрізані раніше плавники кальмарів (можна додати все, а можна лише тільки невелику частину). Додайте так само посічену зелень і тертий сир. Посоліть все і поперчіть за смаком.
фаршировані кальмари
Добре перемішайте. Начинка готова.
фаршировані кальмари
Тушки кальмарів щільно наповніть начинкою, приблизно заповнюючи їх на 2/3, і кінець спеченого zubochistkoy.
фаршировані кальмари
Перекладіть кальмарів в змащену маслом форму для запікання, я застилаю її попередньо фольгою, змастіть верх сметаною і посипте залишками сиру.
фаршировані кальмари
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин для запікання.
фаршировані кальмари
Готову страву перекладіть на тарілку. Можна кальмарів відразу подати до столу, а я пропоную їх символічно прикрасити у вигляді символу майбутнього року. Очки і ніс я зробила за допомогою горошку. З вареної ковбаси вирізала два хвостика і 4 невеликих гуртка. Зверху на тушці робимо два надрізи і вставляємо наші вушка. За бажанням варену ковбасу можна замінити на варену моркву або свіжі огірочки.
фаршировані кальмари
Фаршировані кальмари"Мишки" готові. Ось таких мишенят з кальмарів можна приготувати на новорічний стіл. Смачного!

Схожі рецепти