Рецепт Фаршировані кальмари з рисом і яйцем фото

Фаршировані кальмари з рисом і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця , Крупи , Мал , Кальмари
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кожен раз переконуюся: коли вперше пробуєш продукт, то його смак запам'ятовується надовго і ти відразу оцінюєш його: подобається чи ні. І це відчуття важко потім перебити. Ось одне з таких страв.

Опис приготування:

Коли я вперше з'їла кальмарів, то була моторошно розчарована. Вони були просто гумові та несмачні. Але потім вирішила сама їх зробити, щоб вийшло краще. І це сталося. Я их запекла. Тепер нижче я привела вам рецепт про те, як приготувати фаршированих кальмарів з рисом і яйцем. Всім його рекомендую!

  • Кальмар - 900 грам (цілісні тушки)
  • Мал - 250 грам
  • Ріпчаста цибуля - 200 грам
  • Крем - 400 грам
  • Яйце - 6 штук
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Кріп - За смаком
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 1
Мал зваріть у великій кількості води (1:6). Промийте його і поставте охолоджуватися. Також зваріть круто 3 яйця.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 2
Цибуля чистий, дрібно наріжте. Пасеруйте його на сковороді в маслі до розм'якшення. Потім додайте до нього томатну пасту, перемішайте і смажте 3 хвилини.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 3
Варені яйця очистіть, подрібніть. З'єднайте їх з рисом, сирими яйцями, цибулею, перцем, сіллю, хміль-сунелі.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 4
З злегка розморожених кальмарів зніміть шкуру і хітиновий покрив. Промийте під проточною водою і злегка відбийте. Також посоліть всередині і зовні.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 5
Наповніть тушки фаршем, але не дуже щільно. Вільний край зашейте ниткою.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Обсмажте кальмарів на сковороді в олії до золотистої скоринки.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 7
Далі перекладіть кальмарів в форму для запікання, а краще залиште в чавунній сковороді. Полийте їх сметаною і приберіть в духовку.
фаршировані кальмари з рисом і яйцем - фото крок 8
Запікайте блюдо протягом 25 хвилин. Перед подачею приберіть нитки. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти