Фаршировані кальмари з рисом і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Кожен раз переконуюся: коли вперше пробуєш продукт, то його смак запам'ятовується надовго і ти відразу оцінюєш його: подобається чи ні. І це відчуття важко потім перебити. Ось одне з таких страв.
Коли я вперше з'їла кальмарів, то була моторошно розчарована. Вони були просто гумові та несмачні. Але потім вирішила сама їх зробити, щоб вийшло краще. І це сталося. Я их запекла. Тепер нижче я привела вам рецепт про те, як приготувати фаршированих кальмарів з рисом і яйцем. Всім його рекомендую!
- Кальмар - 900 грам (цілісні тушки)
- Мал - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 200 грам
- Крем - 400 грам
- Яйце - 6 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Кріп - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Мал зваріть у великій кількості води (1:6). Промийте його і поставте охолоджуватися. Також зваріть круто 3 яйця.
Цибуля чистий, дрібно наріжте. Пасеруйте його на сковороді в маслі до розм'якшення. Потім додайте до нього томатну пасту, перемішайте і смажте 3 хвилини.
Варені яйця очистіть, подрібніть. З'єднайте їх з рисом, сирими яйцями, цибулею, перцем, сіллю, хміль-сунелі.
З злегка розморожених кальмарів зніміть шкуру і хітиновий покрив. Промийте під проточною водою і злегка відбийте. Також посоліть всередині і зовні.
Наповніть тушки фаршем, але не дуже щільно. Вільний край зашейте ниткою.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Обсмажте кальмарів на сковороді в олії до золотистої скоринки.
Далі перекладіть кальмарів в форму для запікання, а краще залиште в чавунній сковороді. Полийте їх сметаною і приберіть в духовку.
Запікайте блюдо протягом 25 хвилин. Перед подачею приберіть нитки. Приємного вам апетиту!