Кальмари, фаршировані рисом і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати цікаве, нескладне і ситне блюдо з морепродуктами, тоді рекомендую віддати перевагу кальмарам з начинкою. Відмінний варіант на гаряче до будь-якого гарніру для всієї родини.
Презентую вам вельми вдалу ідею, як приготувати кальмари, фаршировані рисом і морквою з грибами. Сам процес досить простий, так що навіть не дуже досвідчений кулінар без праці з ним впорається. Начинка виходить не тільки ситної, але і дійсно дивно смачною. А морепродукти буквально тануть у роті. Спробуйте, блюдо гідно уваги!
- Тушки кальмара - 6 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Гриби - 100-150 грам (по бажанню)
- Сир - 100 грам
- Мал - 50 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Ось необхідний нам набір інгредієнтів. Яйця зваріть круто і остудіть, кальмари вимийте і очистіть.
2. Опустіть тушки кальмара в киплячу підсолену воду і відваріть їх 4 хвилини. Після відразу ж дістаньте і очистіть від плівок. Мал відварити до напівготовності.
3. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте до прозорості подрібнену цибулю.
4. Додайте терту моркву.
5. Через 3-4 хвилини додайте грибочки і обсмажте все разом ще хвилин 5. Після викладіть на сковороду тертий сир, подрібнені яйця, Мал. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте.
6. А далі все просто: нафаршіруйте тушки отриманою начинкою і викладіть у жароміцних форму. Залишки начинки можна викласти зверху. При температурі 180 градусів запікайте хвилин 25.
Смачного!
Смачного!