Кальмари, фаршировані рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве блюдо для святкового столу або звичайної вечері сім'єю - кальмари, фаршировані рисом і грибами в домашніх умовах. Начинені кальмари можна і не запікати - на ваш смак.
Смачне і ситне блюдо для любителів морепродуктів - кальмари, фаршировані рисом і грибами. Спробуйте приготувати цю страву на святковий або обідній стіл. Кальмари попередньо слід відварити. Також, якщо ви хочете використовувати лісові гриби - відваріть їх заздалегідь.
- Кальмар - 3 штуки
- Мал - 100 грам
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 1 штук
- Яйце - 2 штуки
- Майонез - 200 грам
1. Для початку нам потрібно відварити кальмар до готовності і яйця круто.
2. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії, а в середині смаження додаємо гриби.
3. Якщо у вас немає часу, можна використовувати печериці. Я на цей раз вирішила взяти білі гриби: попередньо їх відварити, нарізала шматочками середнього розміру і в кінці відправила на сковороду.
4. Змішайте гриби з цибулею, посоліть і за смаком можете додати спеції.
5. Заздалегідь відваріть рис до готовності. Змішайте начинку воєдино: рис з грибами і цибулею і яйцем.
6. Начините кальмари і закрийте їх шпажками. Покладіть кальмари на деко і змастіть їх майонезом.
7. Запікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Перед подачею шпажки потрібно прибрати, а кальмари нарізати кільцями.