Рецепт Кальмари, фаршировані рисом з грибами фото

Кальмари, фаршировані рисом з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Кальмари
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою

Рецепт смачного й оригінального блюда для новорічного столу. Пропоную приготувати кальмарів, фаршированих рисом з грибами, запечених у вигляді маленьких і симпатичних поросят.

Новий рік - довгоочікуване свято і зрозуміло, кожна господиня прагне приготувати на стіл щось особливе. Пропоную здивувати близьких і гостей символом наступаючого нового року. Наприклад, прекрасно серед інших страв і закусок виглядатимуть фаршировані кальмари. Смачно, корисно, трохи кумедно - гідне прикраса новорічного столу. Рекомендую взяти рецепт на замітку!

  • Тушки кальмарів - 2 штуки
  • Мал - 120 грам (варений)
  • Гриби - 100 грам (у мене печериці)
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Морква - 0, 5 штуки
  • Сир - 50 грам
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 4 штуки (для прикраси)
  • Ковбаса - За смаком (для прикраси)
  • Спеції - За смаком
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді до готовності.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 2
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі до готовності і перекладіть в глибоку тарілку.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 3
На цій же сковороді обсмажте нарізані пластинами печериці. Додайте до овочів.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 4
Додайте варений рис, тертий сир (трохи залиште для верху) і будь-яку подрібнену свіжу зелень.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 5
Додайте за смаком улюблені спеції і сіль. Перемішайте. Начинка готова.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 6
Тушки кальмарів залийте окропом і відразу охолодіть крижаною водою.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 7
Очистіть кальмарів від тонкої плівки, видаліть нутрощі і хорду. Зріжте знизу зайві (бічні) частини хвоста і ретельно промийте тушки.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 8
Фаршируємо кальмарів щільно утрамбовуючи начинку. Викладаємо у форму для запікання і посипаємо залишками сиру. Запікаємо при 180 градусах 15 хвилин.
кальмари, фаршировані рисом з грибами - фото крок 9
Кальмари, фаршировані рисом з грибами готові. Переносимо тушки акуратно на тарілку для подачі і довільно прикрашаємо у вигляді свинок. Смачного!

Схожі рецепти