Кальмари, фаршировані рисом з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного й оригінального блюда для новорічного столу. Пропоную приготувати кальмарів, фаршированих рисом з грибами, запечених у вигляді маленьких і симпатичних поросят.
Новий рік - довгоочікуване свято і зрозуміло, кожна господиня прагне приготувати на стіл щось особливе. Пропоную здивувати близьких і гостей символом наступаючого нового року. Наприклад, прекрасно серед інших страв і закусок виглядатимуть фаршировані кальмари. Смачно, корисно, трохи кумедно - гідне прикраса новорічного столу. Рекомендую взяти рецепт на замітку!
- Тушки кальмарів - 2 штуки
- Мал - 120 грам (варений)
- Гриби - 100 грам (у мене печериці)
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Сир - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Перець горошком - 4 штуки (для прикраси)
- Ковбаса - За смаком (для прикраси)
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Мал заздалегідь відварити в підсоленій воді до готовності.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі до готовності і перекладіть в глибоку тарілку.
На цій же сковороді обсмажте нарізані пластинами печериці. Додайте до овочів.
Додайте варений рис, тертий сир (трохи залиште для верху) і будь-яку подрібнену свіжу зелень.
Додайте за смаком улюблені спеції і сіль. Перемішайте. Начинка готова.
Тушки кальмарів залийте окропом і відразу охолодіть крижаною водою.
Очистіть кальмарів від тонкої плівки, видаліть нутрощі і хорду. Зріжте знизу зайві (бічні) частини хвоста і ретельно промийте тушки.
Фаршируємо кальмарів щільно утрамбовуючи начинку. Викладаємо у форму для запікання і посипаємо залишками сиру. Запікаємо при 180 градусах 15 хвилин.
Кальмари, фаршировані рисом з грибами готові. Переносимо тушки акуратно на тарілку для подачі і довільно прикрашаємо у вигляді свинок. Смачного!