Кальмар, маринований по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
До будь-якого святкового або повсякденного столу закуска по-корейськи завжди актуальна. Можна приготувати таким способом не тільки овочі. Дізнайтеся, як приготувати кальмар, маринований по-корейськи.
При приготуванні кальмарів головне не переварити їх, 1-3 хвилини і не більше, інакше вони стануть гуязиками. Можна купити вже почищені кальмари, так буде простіше і швидше, але також їх можна і почистити самостійно, це не складно. Готується все легко, тільки потрібно дотримуватися інструкції.
- Кальмар - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Тушку кальмара очищаємо, промиваємо під холодною водою. На вогонь ставимо каструлю і наливаємо воду, в киплячу воду кидаємо тушки і варимо 1-2 хвилини, після чого відразу промиваємо холодною водою.
2. Готові кальмари витираємо паперовим рушником насухо і нарізаємо шматочками.
3. Моркву чистимо і моєму, натираємо на крупній тертці відправляємо в тарілку. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо трохи олії і розігріваємо. Натерту моркву кидаємо на сковорідку, додаємо паприку і цукор, обсмажуємо до повної готовності.
4. Цибулину очищаємо і нарізаємо шматочками. Сковороду ставимо на вогонь і обсмажуємо на ній цибулю з додаванням кунжуту.
5. Овочі перекладаємо в одну тарілку, додаємо кальмарів, оцет і часник, перемішуємо і ставимо в холодильник настоюватися мінімум на 2 годину.