Качка з яблуками і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Запечена качка в духовці - це святкове блюдо. М'ясо її досить дороге, а готувати його не так просто, тому воно з'являється тільки по особливих випадках. У мене такий привід був, і ось рецепт.
Подібні варіанти завжди готуються довго, тому займіться підготовкою заздалегідь. Я поставила птицю відразу після обіду, адже вона запікалася цілих 3 годину. Подивіться, як приготувати качку з яблуками і картоплею у фользі. Соковите філе, кислуватий смак і дуже апетитна скоринка. А запах розноситься просто приголомшливий!
- Качка велика - 1 штука
- Яблуко зелене - 1-2 штук
- Апельсин - 2 штуки
- Волоський горіх - 50 грам
- Часник - 1 штука
- Паприка - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Картопля - 6 штук
Підготуйте начинку. Наріжте кубиками яблука і апельсини. Горіхи порубати, а часник очистіть.
Тушку качку промийте і випатрати. Натріть її всередині і зовні розчавленим часником, сіллю, перцем і паприкою. Всередину покладіть горіхи, апельсин і яблуко.
Качку зашейте або закріпіть зубочистками. Викладіть її в утятницу або форму для запікання.
Для 35-40 хвилин до готовності в блюдо додайте промитий і крупно нарізану картоплю.
Останні 20 хвилин до готовності зніміть фольгу з блюда. Полийте качку соком з дна. Смачного!