Рецепт Качка з яблуками і картоплею фото

Качка з яблуками і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Картопля, Яблука, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви, Страви у фользі, Страви цілком

Запечена качка в духовці - це святкове блюдо. М'ясо її досить дороге, а готувати його не так просто, тому воно з'являється тільки по особливих випадках. У мене такий привід був, і ось рецепт.


Подібні варіанти завжди готуються довго, тому займіться підготовкою заздалегідь. Я поставила птицю відразу після обіду, адже вона запікалася цілих 3 годину. Подивіться, як приготувати качку з яблуками і картоплею у фользі. Соковите філе, кислуватий смак і дуже апетитна скоринка. А запах розноситься просто приголомшливий!

  • Качка велика - 1 штука
  • Яблуко зелене - 1-2 штук
  • Апельсин - 2 штуки
  • Волоський горіх - 50 грам
  • Часник - 1 штука
  • Паприка - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Картопля - 6 штук
качка з яблуками і картоплею - фото крок 1
Підготуйте начинку. Наріжте кубиками яблука і апельсини. Горіхи порубати, а часник очистіть.
качка з яблуками і картоплею - фото крок 2
Тушку качку промийте і випатрати. Натріть її всередині і зовні розчавленим часником, сіллю, перцем і паприкою. Всередину покладіть горіхи, апельсин і яблуко.
качка з яблуками і картоплею - фото крок 3
Качку зашейте або закріпіть зубочистками. Викладіть її в утятницу або форму для запікання.
качка з яблуками і картоплею - фото крок 4
Для 35-40 хвилин до готовності в блюдо додайте промитий і крупно нарізану картоплю.
качка з яблуками і картоплею - фото крок 5
Останні 20 хвилин до готовності зніміть фольгу з блюда. Полийте качку соком з дна. Смачного!

Схожі рецепти