Різдвяна качка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
До різдвяного столу обов'язково готую птицю. Сьогодні розповім, як приготувати різдвяну качку з яблуками в духовці. Каченя виходить ніжною всередині і з хрусткою і рум'яною скоринкою зовні.
Що може бути краще добре приготовленої качиної тушки? Вона стає справжньою окрасою столу. Мені подобається, коли у неї золотава скоринка і насичений смак, тому сміливо додаю багато різних спецій і обов'язково - лимончик. Качка з яблуками - це класичний рецепт, тому саме їм я і ділюся з вами.
- Качка - 1 штука
- Яблуко - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Спеції - За смаком (кмин, чорний мелений перець, суміш перців)
- Сіль - За смаком
1. Качка у мене невелика і свіжа, тому очищаю її від нутрощів, Обскубують і трохи обпалюють, щоб не траплялися дрібні пір'я, потім промиваю добре зовні і всередині.
2. Качку обов'язково витираю серветками, щоб вона була сухою. Змішую сіль зі спеціями. Лимон розрізаю на 2 частини, гарненько натираю їм качку (і всередині теж), потім натираю качку спеціями і мариную мінімум 3 годину, а краще - цілу ніч.
3. Яблука у мене кисло-солодкі, мою їх і розрізаю на 2 частини, очищаю від насіння і нарізаю невеликими шматочками.
4. Подрібненими яблуками щільно набиваю качку, туди ж кладу скоринки з лимона, яким натирав качку.
5. Нитками або зубочистками надійно закріплюють качку, щоб начинка в процесі випікання залишалася всередині.
6. На деко кладу фольгу, на неї укладаю качку, гарненько загортаю з усіх боків.
7. Відправляю качку в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 2 годину, потім розгортаю фольгу, протикаю качку в декількох місцях ножем і поливаю її утворився жиром. Випікаю ще близько 1 годину, періодично перевертаю качку.
8. Готову качку дістаю їх духовки, нарізаю на шматочки або подаю до столу цілої.