Різдвяна качка з грибами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Одне з популярних страв на Різдво - запечена птиця. Дивіться, як приготувати різдвяну качку з грибами і горіхами. Ароматна, rumyanaya, фарширована птиця з ніжним м'ясом.
Фарширована м'ясним фаршем з грибами і горіхами качка, запечена в духовці, виходить соковита, ніжна, з апетитною скоринкою. Блюдо достатню ситне і ефектно виглядає на святковому столі. Впевнена, ваші гості будуть в захваті. Щасливого Різдва!
- Качка - 2 кілограма
- Фарш яловичий - 350 грам
- Гриби - 200 грам (печериці)
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Шавлія - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Горіхи - 2 Ст. Ложки (волоські, подрібнені)
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
Випатрану і обпалену качку вимийте під холодною водою, обсушити паперовими рушниками. З'єднайте сіль, чорний мелений перець, розмарин і шавлія. Натріть сумішшю тушку качки зовні і всередині.
Підготуйте інші інгредієнти. Гриби вимийте, обсушити.
У мисці з'єднайте яловичий фарш, яйце, подрібнені горіхи, панірувальні сухарі, дрібно нарізані гриби, сіль і перець за смаком. Перемішайте до однорідності.
Начините фаршем качку, зашейте шкіру кулінарною ниткою. Качку покладіть на деко грудкою вниз, поставте в розігріту до 220 ºC духовку на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 200 ºC і запікайте ще 20 хвилин.
Переверніть качку грудкою вгору, зменшіть температуру до 180 ºC, запікайте протягом 50-60 хвилин. Не забувайте періодично поливати качку виділився жиром.
Готовність птиці перевірте шпажкою. Проткніть її в найбільш товстому місці, виділився сік повинен бути прозорим, НЕ рожевого кольору. Духовку вимкніть, качку залиште в духовці при закритих дверцятах ще на 15 хвилин.