Рецепт Різдвяна качка з грибами і горіхами фото

Різдвяна качка з грибами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гриби, Качка
Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Страви з начинкою

Одне з популярних страв на Різдво - запечена птиця. Дивіться, як приготувати різдвяну качку з грибами і горіхами. Ароматна, rumyanaya, фарширована птиця з ніжним м'ясом.

Фарширована м'ясним фаршем з грибами і горіхами качка, запечена в духовці, виходить соковита, ніжна, з апетитною скоринкою. Блюдо достатню ситне і ефектно виглядає на святковому столі. Впевнена, ваші гості будуть в захваті. Щасливого Різдва!

  • Качка - 2 кілограма
  • Фарш яловичий - 350 грам
  • Гриби - 200 грам (печериці)
  • Розмарин - 1/2 чайних ложки
  • Шавлія - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Горіхи - 2 Ст. Ложки (волоські, подрібнені)
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 1
Випатрану і обпалену качку вимийте під холодною водою, обсушити паперовими рушниками. З'єднайте сіль, чорний мелений перець, розмарин і шавлія. Натріть сумішшю тушку качки зовні і всередині.
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 2
Підготуйте інші інгредієнти. Гриби вимийте, обсушити.
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 3
У мисці з'єднайте яловичий фарш, яйце, подрібнені горіхи, панірувальні сухарі, дрібно нарізані гриби, сіль і перець за смаком. Перемішайте до однорідності.
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 4
Начините фаршем качку, зашейте шкіру кулінарною ниткою. Качку покладіть на деко грудкою вниз, поставте в розігріту до 220 ºC духовку на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 200 ºC і запікайте ще 20 хвилин.
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 5
Переверніть качку грудкою вгору, зменшіть температуру до 180 ºC, запікайте протягом 50-60 хвилин. Не забувайте періодично поливати качку виділився жиром.
різдвяна качка з грибами і горіхами - фото крок 6
Готовність птиці перевірте шпажкою. Проткніть її в найбільш товстому місці, виділився сік повинен бути прозорим, НЕ рожевого кольору. Духовку вимкніть, качку залиште в духовці при закритих дверцятах ще на 15 хвилин.

Схожі рецепти