Рецепт Різдвяна індичка з апельсинами фото

Різдвяна індичка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Індичка , Птах
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування різдвяної індички з апельсинами. Індичка - традиційне різдвяне блюдо, яке прийнято запікати в духовці.

Опис приготування:

Для начинки індички в даному рецепті використовуються обсмажені овочі і рис. Але з начинкою можна експериментувати. Замість грибів можна класти яблука, груші, Коран, родзинки і чорнослив.

  • Мал - 1 Склянка
  • Індичка - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Печериці - 8 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкового масла - 100 грам
  • Гірчичний - 2 чайних ложки
  • Червоного гострого перцю - 1 щіпка
  • Апельсини - 2 штуки
  • Желатин - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 1
1. Промиваємо індичку зовні і зсередини, обсушуємо. Теплою водою гарненько промиваємо рис, перекладаємо в каструлю, вливаємо воду і ставимо варитися, вогонь сильний. Доводимо до кипіння, і потім вогонь зменшуємо до середнього. Додаємо щіпку солі, і хвилин 5 варимо. Зливаємо воду, що залишилася, і кришкою накриваємо каструлю.
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю, кубиками його нарізаємо. Навпіл розрізаємо перець, серцевину видаляємо, кубиками нарізаємо. Вимиваємо і подрібнюємо печериці.
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 3
3. На сковороді на рослинному маслі хвилин 6 обсмажуємо печериці та цибулю. Додаємо перець, і хвилини 4 готуємо ще. Знімаємо з вогню.
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 4
4. З обсмаженими овочами змішуємо рис, за смаком приправляємо сіллю. Індичку щільно фаршируємо вийшла сумішшю. Розріз на тушці скріплюємо зубочистками, пов'язуємо ніжки.
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 5
5. Віночком збиваємо гірчицю і вершкове масло, змащуємо індичку. У рукав для випічки поміщаємо індичку, і 2, 5 години відправляємо в духовку, температура 210 градусів.
різдвяна індичка з апельсинами - фото крок 6
6. Нарізаємо кружальцями апельсини, розводимо апельсиновим соком желатин і змащуємо кружечки. Подаємо до індички.

Схожі рецепти