Різдвяна індичка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування різдвяної індички з апельсинами. Індичка - традиційне різдвяне блюдо, яке прийнято запікати в духовці.
Для начинки індички в даному рецепті використовуються обсмажені овочі і рис. Але з начинкою можна експериментувати. Замість грибів можна класти яблука, груші, Коран, родзинки і чорнослив.
- Мал - 1 Склянка
- Індичка - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Печериці - 8 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкового масла - 100 грам
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Червоного гострого перцю - 1 щіпка
- Апельсини - 2 штуки
- Желатин - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
1. Промиваємо індичку зовні і зсередини, обсушуємо. Теплою водою гарненько промиваємо рис, перекладаємо в каструлю, вливаємо воду і ставимо варитися, вогонь сильний. Доводимо до кипіння, і потім вогонь зменшуємо до середнього. Додаємо щіпку солі, і хвилин 5 варимо. Зливаємо воду, що залишилася, і кришкою накриваємо каструлю.
2. Очищаємо цибулю, кубиками його нарізаємо. Навпіл розрізаємо перець, серцевину видаляємо, кубиками нарізаємо. Вимиваємо і подрібнюємо печериці.
3. На сковороді на рослинному маслі хвилин 6 обсмажуємо печериці та цибулю. Додаємо перець, і хвилини 4 готуємо ще. Знімаємо з вогню.
4. З обсмаженими овочами змішуємо рис, за смаком приправляємо сіллю. Індичку щільно фаршируємо вийшла сумішшю. Розріз на тушці скріплюємо зубочистками, пов'язуємо ніжки.
5. Віночком збиваємо гірчицю і вершкове масло, змащуємо індичку. У рукав для випічки поміщаємо індичку, і 2, 5 години відправляємо в духовку, температура 210 градусів.
6. Нарізаємо кружальцями апельсини, розводимо апельсиновим соком желатин і змащуємо кружечки. Подаємо до індички.