Рецепт Різдвяна кутя з рису фото

Різдвяна кутя з рису
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Крупи , Горіхи , Мал , Довгозерний рис
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.

У звичному розумінні кутя готується з пшона з додаванням сухофруктів (коран, родзинок, чорносливу) і горіхів, пропоную один спрощений рецепт, як приготувати різдвяну кутю з рису.

Опис приготування:

Кутю можна приготувати кількома способами. Цей, наприклад, стане в нагоді для тих, хто не любить родзинки або просто хоче поекспериментувати. Моя бабуся готувала кутю тільки з рису, тому мені дуже любимо і знаком її смак. Для солодощі додаю в кутю консервовану вишню.

  • Мал - 30 грам
  • Горіхи волоські - 2 штуки
  • Вишні консервовані - 4 штуки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Вода - 30 мілілітрів
різдвяна кутя з рису - фото крок 1
1. Насамперед відварюю до готовності рис, вибираю довгозернистий пропарений, потім відкидаю його на сито і перекладаю в миску.
різдвяна кутя з рису - фото крок 2
2. У чашу або піалу насипаю цукровий пісок.
різдвяна кутя з рису - фото крок 3
3. К сахару вливаю 30 мілілітрів окропу, перемішую до повного розчинення крупинок.
різдвяна кутя з рису - фото крок 4
4. Волоські горіхи очищаю і ножем подрібнюю, мені подобається, щоб вони були подрібнені не дуже дрібно.
різдвяна кутя з рису - фото крок 5
5. Всипаю подрібнені горіхи до рису.
різдвяна кутя з рису - фото крок 6
6. Дістаю консервовані вишні з банки, видаляю з них кісточки, нарізаю вишні шматочками.
різдвяна кутя з рису - фото крок 7
7. Перекладаю вишні до рису з горіхами.
різдвяна кутя з рису - фото крок 8
8. Заздалегідь приготовлений цукровий сироп вже трохи охолов, вливаю его в миску к рису.
різдвяна кутя з рису - фото крок 9
9. Перемішую вміст миски, відправляю в холодильник на півгодини, а затем подаю к столу.

Схожі рецепти