Різдвяна кутя з рису
(покроковий рецепт з фото)
У звичному розумінні кутя готується з пшона з додаванням сухофруктів (коран, родзинок, чорносливу) і горіхів, пропоную один спрощений рецепт, як приготувати різдвяну кутю з рису.
Кутю можна приготувати кількома способами. Цей, наприклад, стане в нагоді для тих, хто не любить родзинки або просто хоче поекспериментувати. Моя бабуся готувала кутю тільки з рису, тому мені дуже любимо і знаком її смак. Для солодощі додаю в кутю консервовану вишню.
- Мал - 30 грам
- Горіхи волоські - 2 штуки
- Вишні консервовані - 4 штуки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вода - 30 мілілітрів
1. Насамперед відварюю до готовності рис, вибираю довгозернистий пропарений, потім відкидаю його на сито і перекладаю в миску.
2. У чашу або піалу насипаю цукровий пісок.
3. К сахару вливаю 30 мілілітрів окропу, перемішую до повного розчинення крупинок.
4. Волоські горіхи очищаю і ножем подрібнюю, мені подобається, щоб вони були подрібнені не дуже дрібно.
5. Всипаю подрібнені горіхи до рису.
6. Дістаю консервовані вишні з банки, видаляю з них кісточки, нарізаю вишні шматочками.
7. Перекладаю вишні до рису з горіхами.
8. Заздалегідь приготовлений цукровий сироп вже трохи охолов, вливаю его в миску к рису.
9. Перемішую вміст миски, відправляю в холодильник на півгодини, а затем подаю к столу.