Кутя з рису
(покроковий рецепт з фото)
Кутя з рису - це модернізований рецепт традиційної пшеничного куті. Крім того, ця кутя має цілу низку корисних властивостей. Ложка рисового куті на сніданок додасть вам сил на цілий день!
Перед вами простий рецепт приготування рисової куті. Для приготування я використовував: мідь, Мал, родзинки, Коран, мигдаль, макові зернята і волоський горіх. Якщо у вас немає меду - замініть його коричневим цукром. Готову кутю, по бажанню, можна прикрасити цукатами. Ця страва дуже насичено кальцієм і іншими мінералами, що корисно і для дітей і для дорослих. Їжте на здоров "я!
- Мал - 1/2 склянки
- Мигдаль - 1/2 склянки
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Макові зернятка - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Мед - За смаком
Прокип'ятіть воду. Залийте окропом курагу та ізюм, в одній ємності. В окремих ємностях заливаємо мигдаль і макові зерна. Наполягаємо все, крім мигдалю, 1 час.
Мигдаль, через 15 хвилин промийте і знову залийте окропом. Потім промийте холодною водою. Після виконання вказаних вище дій - мигдаль легко чиститься.
Воду з сухофруктів зливаємо в каструлю. Сухофрукти відкладаємо в окрему ємність. Рис промийте і перекладіть в каструлю з водою з під сухофруктів. На півсклянки рису - йде півтори склянки рідини. Варимо рис, поки він повністю не вбере воду.
Злийте воду з макових зерен. За допомогою блендера, розтираємо макові зерна в кашку. Повинно виділиться "біле молочко" .
Курагу і горіхи подрібніть.
Мед нагрійте на водяній бані, щоб він став більш рідким.
Змішайте мед з макової кашкою.
Рис змішайте з іншими інгредієнтами, розкладіть в порційний посуд і прикрасьте курагою і горіхами. Кутя готова! Смачного!