Кутя з рису
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Кутя з рису - це модернізований рецепт традиційної пшеничного куті. Крім того, ця кутя має цілу низку корисних властивостей. Ложка рисового куті на сніданок додасть вам сил на цілий день!
Опис приготування:
Перед вами простий рецепт приготування рисової куті. Для приготування я використовував: мідь, Мал, родзинки, Коран, мигдаль, макові зернята і волоський горіх. Якщо у вас немає меду - замініть його коричневим цукром. Готову кутю, по бажанню, можна прикрасити цукатами. Ця страва дуже насичено кальцієм і іншими мінералами, що корисно і для дітей і для дорослих. Їжте на здоров "я!
- Мал - 1/2 склянки
- Мигдаль - 1/2 склянки
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Макові зернятка - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Мед - За смаком
Прокип'ятіть воду. Залийте окропом курагу та ізюм, в одній ємності. В окремих ємностях заливаємо мигдаль і макові зерна. Наполягаємо все, крім мигдалю, 1 час.
Мигдаль, через 15 хвилин промийте і знову залийте окропом. Потім промийте холодною водою. Після виконання вказаних вище дій - мигдаль легко чиститься.
Воду з сухофруктів зливаємо в каструлю. Сухофрукти відкладаємо в окрему ємність. Рис промийте і перекладіть в каструлю з водою з під сухофруктів. На півсклянки рису - йде півтори склянки рідини. Варимо рис, поки він повністю не вбере воду.
Злийте воду з макових зерен. За допомогою блендера, розтираємо макові зерна в кашку. Повинно виділиться"біле молочко" .
Курагу і горіхи подрібніть.
Мед нагрійте на водяній бані, щоб він став більш рідким.
Змішайте мед з макової кашкою.
Рис змішайте з іншими інгредієнтами, розкладіть в порційний посуд і прикрасьте курагою і горіхами. Кутя готова! Смачного!