Кутя з рису з родзинками «поминальна»
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно кутю варять солодкої з рису з додаванням родзинок, вишень або інших ягід і фруктів. Цей десерт подають в маленьких піалах, ставлять по краях столу, щоб кожен міг дотягнуться і поїсти.
У поминальну кутю можна додавати не тільки сухофрукти, але і консервовані фрукти, порізані шматочками. Десерт повинен бути солодким і смачним. Подавайте його в не великих піалах з чайними ложками. Рецепт, як приготувати кутю з Ріслі з юзюм "поминальну", нескладний, головне - уважно його вивчіть!
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 120-150 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте продукти. Хочу звернути вашу увагу на те, що вибір рису дуже важливий. Вибирайте лише ті сорти, які при варінні не утворюють кашу, а будуть розсипчастими. Дуже добре підходить рис в пакетах, відваріть його прямо в пакеті - і він готовий.
Поставте закипати воду для рису і родзинок. У воду для рису киньте одну дрібку солі, Мал. Варіть до готовності. Ізюм ж залийте окропом і распарьте протягом 5 хвилин, воду злийте.
На вершковому маслі обсмажте розпарені родзинки з цукром.
Обсмажувати потрібно всього пару хвилин, щоб цукор набув карамельний смак. Зніміть з вогню родзинки.
У готовий рис додайте солодкий родзинки з маслом. Ретельно перемішайте кутю.