Рецепт Кутя поминальна фото

Кутя поминальна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця , Мед
Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кутя вариться з цільних зерен пшениці або рису з додаванням маку, родзинок, мед і пісочний. Страву готують для поминання душ покійних християн. Поминальна трапеза починається з подачі куті на стіл.

Опис приготування:

Це традиційний класичний рецепт приготування куті поминальної. Як правило її готують напередодні великих свят: Різдва Христового, Нового року за старим стилем, Хрещення. Також кутя використовується в якості першої страви на поминальній трапезі. Зварена пшениця повинна вийде розсипчастою і цільної. Заправка готується з меду і соку лимона з апельсином. Також присутні горіхи і родзинки. Можна прикрасити кутю скибочками ківі.

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Апельсин - 0, 5 штуки
  • Ківі - 1 штука
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 6 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
кутя поминальна - фото крок 1
Замочіть пшеницю на 1 годину в холодній воді.
кутя поминальна - фото крок 2
Зваріть пшеницю, так щоб вона була м'якою з цільними зернами. Після цього процідіть через сито і промийте холодною водою. Потім розкладіть пшеницю на рушник і дайте їй обсохнути.
кутя поминальна - фото крок 3
Ізюм і горіхи залийте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду і видаліть з горіхів шкірку. З соку апельсина і лимона, а також меду - зробити заправку.
кутя поминальна - фото крок 4
Пшеницю викладіть в ємність. Змішайте з горіхами, родзинками і заправкою. Ківі поріжте часточками і прикрасьте їм блюдо. Все готово!

Схожі рецепти