Рецепт Кутя багата фото

Кутя багата
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Крупи , Мак , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

У день перед Різдвом потрібно приступати до приготування святкового частування. Крім інших страв, головними в будинку будуть гарний настрій і святкова кутя.

Опис приготування:

Для багатої куті підготуйте всі необхідні продукти. Пшеницю замочити у воді на 4 годину, потім відваріть до готовності. Поки вона вариться, замочіть родзинки, розітріть до білого молочка мак і поріжте горіхи ножем. Готову кашу змішайте з усіма інгредієнтами, повністю охолодіть і подайте на стіл. Смачного!

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Вода - 3 склянки
  • Мак - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Горіхи - 0, 5 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
кутя багата - фото крок 1
Пшеницю промийте і замочіть у воді на 4 годину.
кутя багата - фото крок 2
Потім відваріть до готовності. У процесі варіння при необхідності підливайте воду, щоб каша не підгоріла.
кутя багата - фото крок 3
Мак розмели в кавомолці.
кутя багата - фото крок 4
Готову пшеничну кашу змішайте смаком, порізаними горіхами, розмоченим родзинками і медом. Добре перемішайте, повністю охолодіть і подайте на стіл.

Схожі рецепти