Кутя багата
(покроковий рецепт з фото)
У день перед Різдвом потрібно приступати до приготування святкового частування. Крім інших страв, головними в будинку будуть гарний настрій і святкова кутя.
Для багатої куті підготуйте всі необхідні продукти. Пшеницю замочити у воді на 4 годину, потім відваріть до готовності. Поки вона вариться, замочіть родзинки, розітріть до білого молочка мак і поріжте горіхи ножем. Готову кашу змішайте з усіма інгредієнтами, повністю охолодіть і подайте на стіл. Смачного!
- Пшениця - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Мак - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
Пшеницю промийте і замочіть у воді на 4 годину.
Потім відваріть до готовності. У процесі варіння при необхідності підливайте воду, щоб каша не підгоріла.
Мак розмели в кавомолці.
Готову пшеничну кашу змішайте смаком, порізаними горіхами, розмоченим родзинками і медом. Добре перемішайте, повністю охолодіть і подайте на стіл.