Рецепт Кутя для хресних фото

Кутя для хресних
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Крупи , Пшоно і пшениця , Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На Святий вечір напередодні Різдва хрещеників належить віднести кутю своїм хресним батькам. І тим самим принести в їхній будинок достаток і благополуччя на весь рік.

Опис приготування:

Кутя для хресних повинна бути найсмачнішою і кращої. Спочатку зваріть в духовці пшеничну кашу. Зерно попередньо промийте і при бажанні, замочіть на кілька годин. Поки каша вариться распарьте і розітріть в ступці мак, також распарьте родзинки, а горіхи поріжте. До меду додайте пару столових ложок води і прогрійте на водяній бані, не доводячи до кипіння, а потім вилийте його в кашу. Додайте горіхи, родзинки і макове молочко. Кутя вийшла смачною, соковитою і готова до подачі на стіл. Смачного!

  • Мак - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Пшениця - 1 Склянка
кутя для хресних - фото крок 1
Пшеницю промийте, помістіть в чавунець, залийте водою і поставте в розігріту до 150 градусів духовку. Готуйте близько години до повного випаровування води і разваривания пшениці.
кутя для хресних - фото крок 2
Мак распарьте в окропі протягом півгодини, потім злийте воду і розітріть в ступці до появи білої рідини.
кутя для хресних - фото крок 3
Ізюм замочіть на 20 хвилин у гарячій воді.
кутя для хресних - фото крок 4
Горіхи поріжте.
кутя для хресних - фото крок 5
До меду додайте пару столових ложок води і прогрійте на водяній бані, не доводячи до кипіння.
кутя для хресних - фото крок 6
Потім вилийте мед в кашу, додайте горіхи, родзинки і макове молочко. Кутя вийшла смачною, соковитою і готова до подачі на стіл.

Схожі рецепти