Кутя для хресних
(покроковий рецепт з фото)
На Святий вечір напередодні Різдва хрещеників належить віднести кутю своїм хресним батькам. І тим самим принести в їхній будинок достаток і благополуччя на весь рік.
Кутя для хресних повинна бути найсмачнішою і кращої. Спочатку зваріть в духовці пшеничну кашу. Зерно попередньо промийте і при бажанні, замочіть на кілька годин. Поки каша вариться распарьте і розітріть в ступці мак, також распарьте родзинки, а горіхи поріжте. До меду додайте пару столових ложок води і прогрійте на водяній бані, не доводячи до кипіння, а потім вилийте його в кашу. Додайте горіхи, родзинки і макове молочко. Кутя вийшла смачною, соковитою і готова до подачі на стіл. Смачного!
- Мак - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Пшениця - 1 Склянка
Пшеницю промийте, помістіть в чавунець, залийте водою і поставте в розігріту до 150 градусів духовку. Готуйте близько години до повного випаровування води і разваривания пшениці.
Мак распарьте в окропі протягом півгодини, потім злийте воду і розітріть в ступці до появи білої рідини.
Ізюм замочіть на 20 хвилин у гарячій воді.
Горіхи поріжте.
До меду додайте пару столових ложок води і прогрійте на водяній бані, не доводячи до кипіння.
Потім вилийте мед в кашу, додайте горіхи, родзинки і макове молочко. Кутя вийшла смачною, соковитою і готова до подачі на стіл.