Рецепт Кутя грецька фото

Кутя грецька
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Різдво
Десерти , Кутя
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ароматна, смачна і ситна кутя служить відмінним символом достатку і майбутнього врожаю. Обов'язково приготуйте її на святковий стіл, щоб залучити в свій будинок багатство, здоров'я і щастя.

Опис приготування:

Не всі знають, що кутя має грецьке коріння, але зате все точно представляють, що це за каша і яке значення вона має в слов'янській культурі. Приготувати кутю грецьку не складніше, ніж може представлятися. Для неї, як правило, використовуються різні види горіхів, прянощі, сухарі, цукерки і багато іншого. Готують таку кутю тільки з пшениці, тому не в якому разі не рекомендую заміняти пшеницю на рис. Рецептів приготування куті по-грецьки дуже багато, я пропоную зупинитися на рецепті, адаптованим під наші уязика. По суті це все та ж грецька кутя, але з легка видозміненим складом. Замінимо дорогою фундук, мигдаль, пряну корицю і кольоровий цукор на такі доступні нам волоські горіхи, родзинки, Виштовхування і міді. Така кутя обійдеться значно дешевше, але буде все так само прекрасна і ніжна на смак.

  • Пшениця - 150 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Мак - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
кутя грецька - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти. Пшеницю заздалегідь промийте, залийте окропом і залиште на 12 годин. Можна на ніч.
кутя грецька - фото крок 2
2. Замочену пшеницю ще раз промийте і перекладіть в каструлю. Залийте водою, в співвідношенні приблизно 1 до 4, і варіть до повної готовності. Залежно від сорту пшениці на це може піти до 2-3 годин.
кутя грецька - фото крок 3
3. Тим часом волоські горіхи подрібніть будь-яким зручним способом і обсмажте на сухій сковороді близько 3-4 хвилин.
кутя грецька - фото крок 4
4. Ізюм промийте, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після чого обсушити на паперовому рушнику.
кутя грецька - фото крок 5
5. Мак запарьте в окропі на 30 хвилин, а після розпарювання перетріть макові зернята в ступці до появи макового молочка.
кутя грецька - фото крок 6
6. Готову пшеницю відкиньте на сито, щоб стекла вся вода.
кутя грецька - фото крок 7
7. Після чого перекладіть пшеницю в глибоку миску або тарілку.
кутя грецька - фото крок 8
8. Додайте до пшеничну кашу мак.
кутя грецька - фото крок 9
9. Ізюм.
кутя грецька - фото крок 10
10. Горіхи.
кутя грецька - фото крок 11
11. Мед.
кутя грецька - фото крок 12
12. І добре все перемішайте. Кутя грецька готова.
кутя грецька - фото крок 13
13. Святкове блюдо можна нести до столу. Смачного!

Схожі рецепти