Рецепт Грецька лазіння фото

Грецька лазіння
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Страви різних кухонь світу часто перегукуються і мати різні втілення подібних варіантів. Один з таких яскравих прикладів - рецепт приготування грецької лазаньї, за мотивами італійського оригіналу.

Опис приготування:

Якщо ви хочете відкривати для себе різні страви, тоді спробуйте цей простий рецепт грецької лазаньї з макаронів і яловичого фаршу. Використовувати можна будь-які макарони, які є вдома, а томатний соус урізноманітнити улюбленими спеціями за смаком.

  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Яловичина - 500 грам
  • Помідори - 2-3 штук
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Спеції - За смаком
  • Макарони - 300 грам
грецька лазіння - фото крок 1
1. М'якоть яловичини вимити, обсушити й подрібнити в фарш. Використовувати можна блендер або м'ясорубку. На сковороду з невеликою кількістю масла відправити дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажити трохи і додати фарш.
грецька лазіння - фото крок 2
2. Помідори вимити, обдати окропом і зняти з них шкірку. Нарізати дрібними кубиками або подрібнити блендером. Додати до обсмаженої фаршу. Гасити м'ясної соус на середньому вогні до готовності, додавши сіль, спеції за смаком.
грецька лазіння - фото крок 3
3. Яйця збити трохи виделкою. Додати до них трохи охолонувши фарш і половину натертого на тертці сиру. При бажанні рецепт приготування грецької лазаньї можна доповнити також овочами за смаком.
грецька лазіння - фото крок 4
4. У невеликому сотейнику потрібно зробити соус Бешамель. Для цього розтопити вершкове масло і обсмажити трохи з борошном. Влити молоко і уварити соус на повільному вогні. Посолити і поперчити за смаком, додати дрібку мускатного горіха і тертого сиру.
грецька лазіння - фото крок 5
5. Макарони відварити в підсоленій воді з невеликою кількістю оливкової олії. Відкинути на друшляк і присипати сиром.
грецька лазіння - фото крок 6
6. Половину макаронів викласти на дно жароміцної форми.
грецька лазіння - фото крок 7
7. М'ясний фарш розподілити зверху, щільно притискаючи його ложкою.
грецька лазіння - фото крок 8
8. Другу половину макаронів викласти зверху.
грецька лазіння - фото крок 9
9. Зверху залити все соусом бешамель і присипати тертим сиром. Форму відправити в розігріту духовку мінімум на 45 хвилин.
грецька лазіння - фото крок 10
10. Грецька лазіння в домашніх умовах буде готова, коли верх зарум'яниться і з'явиться апетитна скоринка. Страві потрібно дати трохи охолонути, а потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти