Грецька лазіння
(покроковий рецепт з фото)
Страви різних кухонь світу часто перегукуються і мати різні втілення подібних варіантів. Один з таких яскравих прикладів - рецепт приготування грецької лазаньї, за мотивами італійського оригіналу.
Якщо ви хочете відкривати для себе різні страви, тоді спробуйте цей простий рецепт грецької лазаньї з макаронів і яловичого фаршу. Використовувати можна будь-які макарони, які є вдома, а томатний соус урізноманітнити улюбленими спеціями за смаком.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Яловичина - 500 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Сир - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Спеції - За смаком
- Макарони - 300 грам
1. М'якоть яловичини вимити, обсушити й подрібнити в фарш. Використовувати можна блендер або м'ясорубку. На сковороду з невеликою кількістю масла відправити дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажити трохи і додати фарш.
2. Помідори вимити, обдати окропом і зняти з них шкірку. Нарізати дрібними кубиками або подрібнити блендером. Додати до обсмаженої фаршу. Гасити м'ясної соус на середньому вогні до готовності, додавши сіль, спеції за смаком.
3. Яйця збити трохи виделкою. Додати до них трохи охолонувши фарш і половину натертого на тертці сиру. При бажанні рецепт приготування грецької лазаньї можна доповнити також овочами за смаком.
4. У невеликому сотейнику потрібно зробити соус Бешамель. Для цього розтопити вершкове масло і обсмажити трохи з борошном. Влити молоко і уварити соус на повільному вогні. Посолити і поперчити за смаком, додати дрібку мускатного горіха і тертого сиру.
5. Макарони відварити в підсоленій воді з невеликою кількістю оливкової олії. Відкинути на друшляк і присипати сиром.
6. Половину макаронів викласти на дно жароміцної форми.
7. М'ясний фарш розподілити зверху, щільно притискаючи його ложкою.
8. Другу половину макаронів викласти зверху.
9. Зверху залити все соусом бешамель і присипати тертим сиром. Форму відправити в розігріту духовку мінімум на 45 хвилин.
10. Грецька лазіння в домашніх умовах буде готова, коли верх зарум'яниться і з'явиться апетитна скоринка. Страві потрібно дати трохи охолонути, а потім можна подавати до столу.