Грецька паска
(покроковий рецепт з фото)
Грецька паска (струменів) - традиційний солодкий грецький хліб, який готують до великодніх свят. Це - дуже смачна і незвичайна випічка! бажаєте відзначитися? Приготуйте таку паску!
Приготуємо грецьку паску в домашніх умовах. Тепле молоко змішуємо з дріжджами і борошном, ставимо в тепле місце підходити на 20 хвилин. Потім додаємо в опару мигдаль мелений, збите яйце, ванілін і масло. Перемішуємо і вводимо борошно, замішуємо тісто і чекаємо поки воно збільшиться в об'ємі. З тіста формуємо дві "ковбаски", які переплітаємо і отримуємо хлібець. Змащуємо його збитим яйцем, присипаємо пластівцями мигдалю і випікаємо в духовці до готовності. Хай щастить!
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 8 грам
- Ванілін - За смаком (на кінчику ножа)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мигдаль подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 300 грам
- Пластівці мигдалю - 1 Ст. Ложка
У тепле молоко засипаємо цукор, борошно (2 ст.Л.) і дріжджі. Перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
У готову опару додайте мелений мигдаль, ванілін, розтоплене вершкове масло і збите яйце. Ретельно перемішайте.
Просіваємо борошно, замішуємо тісто. Чекаємо поки воно збільшиться в два рази.
Поділяємо тісто на дві частини і формуємо з них довгі ковбаски.
Сплітаємо ковбаски в косу, залишаємо підходить на 20 хвилин. Потім змащуємо збитим, підцукровані яйцем і присипаємо мигдальними пластівцями.
Випікаємо в духовці 25 хвилин. Смачного!