Рецепт Грецька паска фото

Грецька паска
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Грецька паска (струменів) - традиційний солодкий грецький хліб, який готують до великодніх свят. Це - дуже смачна і незвичайна випічка! бажаєте відзначитися? Приготуйте таку паску!

Опис приготування:

Приготуємо грецьку паску в домашніх умовах. Тепле молоко змішуємо з дріжджами і борошном, ставимо в тепле місце підходити на 20 хвилин. Потім додаємо в опару мигдаль мелений, збите яйце, ванілін і масло. Перемішуємо і вводимо борошно, замішуємо тісто і чекаємо поки воно збільшиться в об'ємі. З тіста формуємо дві"ковбаски" , які переплітаємо і отримуємо хлібець. Змащуємо його збитим яйцем, присипаємо пластівцями мигдалю і випікаємо в духовці до готовності. Хай щастить!

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 8 грам
  • Ванілін - За смаком (на кінчику ножа)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Мигдаль подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 300 грам
  • Пластівці мигдалю - 1 Ст. Ложка
грецька паска - фото крок 1
У тепле молоко засипаємо цукор, борошно (2 ст.Л.) і дріжджі. Перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин.
грецька паска - фото крок 2
У готову опару додайте мелений мигдаль, ванілін, розтоплене вершкове масло і збите яйце. Ретельно перемішайте.
грецька паска - фото крок 3
Просіваємо борошно, замішуємо тісто. Чекаємо поки воно збільшиться в два рази.
грецька паска - фото крок 4
Поділяємо тісто на дві частини і формуємо з них довгі ковбаски.
грецька паска - фото крок 5
Сплітаємо ковбаски в косу, залишаємо підходить на 20 хвилин. Потім змащуємо збитим, підцукровані яйцем і присипаємо мигдальними пластівцями.
грецька паска - фото крок 6
Випікаємо в духовці 25 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти