Грецька паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Про грецький паску можна сказати тільки одне: це просто чарівна випічка. Солодка, ароматна, тане в роті. Паска довго зберігає м'якість. Дивіться, як приготувати Грецький паску на Великдень.
Грецький паску можна приготувати двома способами: з яйцями і без. Я покажу обидва варіанти, як оформити. У тісто можна додати екстракт ванілі або мигдалю. В оригінальному рецепті додається махлеп, це ядерця з кісточок вишні, вони мають дуже приємний мигдальний аромат. Давайте дивитися рецепт!
- Борошно - 900 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вода - 120 мілілітрів
- Свіжі дріжджі - 40 грам
- Цукор - 160 грам
- Яйце - 3 штуки
- Mahlep - 5 грам
- Кунжут - 4 Ст. Ложки
Підготуйте продукти. Приступимо!
Дріжджі розчиніть в теплому молоці з додаванням щіпки цукру і солі.
Всипте пару столових ложок борошна, перемішайте і дайте опарі піднятися хвилин 15.
Збийте яйця з водою і цукром. Влийте в опару. Додайте розтоплене вершкове масло, mahlep, борошно.
Замісити м'яке тісто, накрийте сухою серветкою і приберіть в тепло на 1, 5 годину.
Тісто має добре збільшиться в об'ємі. Осадіть його руками.
Розділити тісто 2 частини. Кожну частину - ще на 4 частини. Скачайте джгути. Борошно не використовуйте.
Сплетіть дві косички (для кожної кіски використовуйте по 4 джгута), така косичка буде більш об'ємна і красива. У першому варіанті паски просто змастіть його жовтком і посипте кунжутом. У другому варіанті вставте в паску три варених круто яйця. Яйця попередньо потрібно змастити рослинним маслом, щоб не прилипли до тесту. Надішліть паски в духовку на 40 хвилин, температура -
180 градусів.
180 градусів.
Пригощайтеся!