Рецепт Грецька паска на Великдень фото

Грецька паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Про грецький паску можна сказати тільки одне: це просто чарівна випічка. Солодка, ароматна, тане в роті. Паска довго зберігає м'якість. Дивіться, як приготувати Грецький паску на Великдень.

Опис приготування:

Грецький паску можна приготувати двома способами: з яйцями і без. Я покажу обидва варіанти, як оформити. У тісто можна додати екстракт ванілі або мигдалю. В оригінальному рецепті додається махлеп, це ядерця з кісточок вишні, вони мають дуже приємний мигдальний аромат. Давайте дивитися рецепт!

  • Борошно - 900 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Свіжі дріжджі - 40 грам
  • Цукор - 160 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Mahlep - 5 грам
  • Кунжут - 4 Ст. Ложки
грецький паску на Великдень - фото крок 1
Підготуйте продукти. Приступимо!
грецький паску на Великдень - фото крок 2
Дріжджі розчиніть в теплому молоці з додаванням щіпки цукру і солі.
грецький паску на Великдень - фото крок 3
Всипте пару столових ложок борошна, перемішайте і дайте опарі піднятися хвилин 15.
грецький паску на Великдень - фото крок 4
Збийте яйця з водою і цукром. Влийте в опару. Додайте розтоплене вершкове масло, mahlep, борошно.
грецький паску на Великдень - фото крок 5
Замісити м'яке тісто, накрийте сухою серветкою і приберіть в тепло на 1, 5 годину.
грецький паску на Великдень - фото крок 6
Тісто має добре збільшиться в об'ємі. Осадіть його руками.
грецький паску на Великдень - фото крок 7
Розділити тісто 2 частини. Кожну частину - ще на 4 частини. Скачайте джгути. Борошно не використовуйте.
грецький паску на Великдень - фото крок 8
Сплетіть дві косички (для кожної кіски використовуйте по 4 джгута), така косичка буде більш об'ємна і красива. У першому варіанті паски просто змастіть його жовтком і посипте кунжутом. У другому варіанті вставте в паску три варених круто яйця. Яйця попередньо потрібно змастити рослинним маслом, щоб не прилипли до тесту. Надішліть паски в духовку на 40 хвилин, температура -
180 градусів.
грецький паску на Великдень - фото крок 9
Пригощайтеся!

Схожі рецепти