Найсмачніша паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Паска готують із здобного дріжджового тіста з додаванням сухофруктів, цукатів, горіхів і ароматних спецій. Розповім свій рецепт, як приготувати найсмачніший паску на Великдень.
Особливість паски в тому, що він довго залишається свіжий і м'який. Для нього обов'язково просівають борошно не менше двох разів. Якщо ви не любите мак або родзинки, то можете сміливо обійтися без них, ваш паску буде смачний навіть без всіх добавок. Паска можна прикрасити лимонною, яєчної, вершкової або шоколадною глазур'ю.
- Жовток - 10 штук
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 3 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Вершкове масло - 345 грам
- Ваніль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 6 склянок
- Ізюм - 1, 5 склянки
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
1. У миску налийте тепле молоко, викладіть до нього дріжджі і дві склянки борошна, перемішайте і відставте в сторону.
2. В окремій мисці збийте яєчні жовтки з цукровим піском до утворення світлої маси.
3. Додайте в миску до жовтків ваніль, сіль, розм'якшене вершкове масло, а потім тісто, гарненько все перемішайте.
4. Просійте кілька разів борошно і додайте її в миску з тестом.
5. За допомогою спеціальної насадки гака замісіть тісто і додайте до нього родзинки.
6. Готове тісто накрийте рушником або кришкою і залиште на 2-3 години в теплі.
7. Через необхідний час розділіть тісто між формочками (заповніть їх на 1/2).
8. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 45 хвилин. Тим часом збийте цукрову пудру з вершками і покрийте остиглі паски цієї глазур'ю. Подавайте добре остиглі паски.