Рецепт Найсмачніша паска на Великдень фото

Найсмачніша паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Здобне дрожевое тісто, Ізюм
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Паска готують із здобного дріжджового тіста з додаванням сухофруктів, цукатів, горіхів і ароматних спецій. Розповім свій рецепт, як приготувати найсмачніший паску на Великдень.

Особливість паски в тому, що він довго залишається свіжий і м'який. Для нього обов'язково просівають борошно не менше двох разів. Якщо ви не любите мак або родзинки, то можете сміливо обійтися без них, ваш паску буде смачний навіть без всіх добавок. Паска можна прикрасити лимонною, яєчної, вершкової або шоколадною глазур'ю.

  • Жовток - 10 штук
  • Молоко - 2 склянки
  • Дріжджі - 3 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 345 грам
  • Ваніль - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 6 склянок
  • Ізюм - 1, 5 склянки
  • Цукрова пудра - 2 склянки
  • Вершки - 3 Ст. Ложки
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 1
1. У миску налийте тепле молоко, викладіть до нього дріжджі і дві склянки борошна, перемішайте і відставте в сторону.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 2
2. В окремій мисці збийте яєчні жовтки з цукровим піском до утворення світлої маси.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 3
3. Додайте в миску до жовтків ваніль, сіль, розм'якшене вершкове масло, а потім тісто, гарненько все перемішайте.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 4
4. Просійте кілька разів борошно і додайте її в миску з тестом.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 5
5. За допомогою спеціальної насадки гака замісіть тісто і додайте до нього родзинки.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 6
6. Готове тісто накрийте рушником або кришкою і залиште на 2-3 години в теплі.
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 7
7. Через необхідний час розділіть тісто між формочками (заповніть їх на 1/2).
найсмачніший паску на Великдень - фото крок 8
8. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 45 хвилин. Тим часом збийте цукрову пудру з вершками і покрийте остиглі паски цієї глазур'ю. Подавайте добре остиглі паски.

Схожі рецепти