Паска з родзинками на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся класичним рецептом паски з родзинками на Великдень. Вийде пишна і ніжна випічка, яка прямо тане в роті! Почастуєте таким паскою рідних і близьких в світле свято Великодня!
Такий паску пасхальний з родзинками в домашніх умовах готується хоч і не найлегшим чином, але все ж легше, ніж за багатьма іншими рецептами. Тому його я навіть можу назвати відносно легким. Тісто тут піднімається практично завжди, не потрібно багато нам ним зітхати і носитися з тепла в тепло, в цей рецепті все підібрано максімаьльно вдало. Спробуйте і переконайтеся самі!
- Молоко тепле кип'ячене - 500 мілілітрів
- Дріжджі - 100 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Ізюм - 200 грам
- Яйця - 10 штук (тільки жовтки)
- Цукор - 2.5 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1. Дріжджі (сирі) розводимо з цукром, потім додамо до них яєчні жовтки і перемішати все разом. Потім додамо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, сіль і ванільний цукор.
2. Далі всипаємо борошно і вимішати однорідне тісто. Потім вливаємо олію, починаємо вимішувати руками так довго, як тільки зможете. Тісто має відходити від рук. Кладемо тісто в каструлю, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце підходити.
3. У теплому місці наполягаємо півгодини. Потім акуратно обминали ще раз, і нехай знову підійде. А потім додамо родзинки, присипаний борошном, і знову вимішуємо довго тісто, щоб воно стало еластичним і пластичним.
4. Розкладаємо тісто по формах так, щоб воно займало не більше третини. Нехай при 30 градусах в закритій духовці расстоя (півгодини). А далі включаємо максимальний вогонь і випікаємо 10-25 хвилин (в залежності від потужності). Перевіряємо на готовність зубочисткою.
5. От і все! Оформляємо святкової глазур'ю, і наші паски готові!