Паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам свій фірязикай рецепт паски. Це рецепт мені дала моя мама, коли у мене з'явилася своя сім'я. І сподіваюся, колись я його передам своїй доньці.
Паска на Великдень по-домашньому готується з дріжджового тіста. Дотримуйтесь покрокової інструкції з фото, якщо ви раніше такого тесту не робили. У підсумку вийде пишний і м'який паску всім на радість.
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Яйця - 2 штуки (один білок для глазурі)
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сметана жирна - 50 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
- Ізюм - 100 грам
- Посипання кондитерська - За смаком
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
1. Приготуємо продукти.
2. Розчиняємо свіжі дріжджі пресовані в молоці. Можна додати дрібку солі.
3. Готуємо опару. Додаємо трохи борошна в молоко. І залишаємо в теплі на час, хвилин 10-15.
4. Як тільки опара зашуміла, піднялася шапочка, значить, готово.
5. Відділити один білок від жовтка. Він стане в нагоді для глазурі. Решта яйця - в тісто.
6. Вершкове масло потрібно розтопити.
7. У готову опару вливаємо олію розтоплене, сметану, цукор, яйця. Перемішуємо.
8. Просіваємо борошно. Додаємо в тісто і починаємо замішувати.
9. У вас повинен вийти пластичний м'який кому. Накрийте сухий серветкою і залиште в теплі на годину.
10. Тісто піднялося. Руками пам'ятаєте його, важливо, щоб тісто повністю село. Знову замісити кому, накрийте серветкою і залиште ще на годину.
11. Підготуйте заздалегідь сухофрукти для паски. Я зазвичай використовую родзинки або курагу, можна те й інше разом. Додайте в тісто. Вимішайте.
12. Форму змащуємо. Кладемо частина тесту. Даємо підійти 20 хвилин. Випікаємо при 180 градусах хвилин по 25-35. Слідкуйте.
13. Паска готова. Виймаємо. Ми залишаємо до охолодження.
14. Білок, що збиваємо міксером до стійких піків. Потім вводимо пару ложок столових з гіркою пудри цукрової. Перемішуємо.
15. Верх паски покриваємо глазур'ю. Посипаємо кондитерської посипкою. Паска на Великдень готовий!