Рецепт Паска на Великдень фото

Паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам свій фірязикай рецепт паски. Це рецепт мені дала моя мама, коли у мене з'явилася своя сім'я. І сподіваюся, колись я його передам своїй доньці.

Опис приготування:

Паска на Великдень по-домашньому готується з дріжджового тіста. Дотримуйтесь покрокової інструкції з фото, якщо ви раніше такого тесту не робили. У підсумку вийде пишний і м'який паску всім на радість.

  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Яйця - 2 штуки (один білок для глазурі)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сметана жирна - 50 мілілітрів
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Ізюм - 100 грам
  • Посипання кондитерська - За смаком
  • Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
паска на Великдень - фото крок 1
1. Приготуємо продукти.
паска на Великдень - фото крок 2
2. Розчиняємо свіжі дріжджі пресовані в молоці. Можна додати дрібку солі.
паска на Великдень - фото крок 3
3. Готуємо опару. Додаємо трохи борошна в молоко. І залишаємо в теплі на час, хвилин 10-15.
паска на Великдень - фото крок 4
4. Як тільки опара зашуміла, піднялася шапочка, значить, готово.
паска на Великдень - фото крок 5
5. Відділити один білок від жовтка. Він стане в нагоді для глазурі. Решта яйця - в тісто.
паска на Великдень - фото крок 6
6. Вершкове масло потрібно розтопити.
паска на Великдень - фото крок 7
7. У готову опару вливаємо олію розтоплене, сметану, цукор, яйця. Перемішуємо.
паска на Великдень - фото крок 8
8. Просіваємо борошно. Додаємо в тісто і починаємо замішувати.
паска на Великдень - фото крок 9
9. У вас повинен вийти пластичний м'який кому. Накрийте сухий серветкою і залиште в теплі на годину.
паска на Великдень - фото крок 10
10. Тісто піднялося. Руками пам'ятаєте його, важливо, щоб тісто повністю село. Знову замісити кому, накрийте серветкою і залиште ще на годину.
паска на Великдень - фото крок 11
11. Підготуйте заздалегідь сухофрукти для паски. Я зазвичай використовую родзинки або курагу, можна те й інше разом. Додайте в тісто. Вимішайте.
паска на Великдень - фото крок 12
12. Форму змащуємо. Кладемо частина тесту. Даємо підійти 20 хвилин. Випікаємо при 180 градусах хвилин по 25-35. Слідкуйте.
паска на Великдень - фото крок 13
13. Паска готова. Виймаємо. Ми залишаємо до охолодження.
паска на Великдень - фото крок 14
14. Білок, що збиваємо міксером до стійких піків. Потім вводимо пару ложок столових з гіркою пудри цукрової. Перемішуємо.
паска на Великдень - фото крок 15
15. Верх паски покриваємо глазур'ю. Посипаємо кондитерської посипкою. Паска на Великдень готовий!

Схожі рецепти