Рецепт Шоколадна паска на Великдень фото

Шоколадна паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Шоколад, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Пироги

Шоколадний паску не зовсім традиційна страва на Великдень. Але така солодка випічка дуже сподобається дітям і любителям солодкого. Спробуйте, як приготувати шоколадний паску на Великдень, здивуєте рідних.

Якщо хочете замінити свіжі дріжджі сухими, то візьміть 2 столові ложки сухих. З цієї норми тесту виходить 4 великих паски. Якщо хочете повністю шоколадне тісто, то додайте шоколад перед борошном. Я додаю після, тоді тісто виходить смугасте всередині: трохи шоколадне, трохи біле.

  • Молоко - 0, 5 L
  • Борошно - 2 склянки
  • Дріжджі свіжі - 50 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 склянки(260 грам)
  • Яйця - 4 штуки
  • Шоколад - 200 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Мигдальні пластівці - 40 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Борошно - 1300 грам (разом з опарою)
  • Ізюм - 1 Склянка
шоколадний паску на Великдень - фото крок 1
1. У тепле молоко відправте ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у молоці, потім із загальної норми додайте близько 2 склянок борошна. Тісто має бути як на оладки. Надішліть опару на расстойку (в мультиварці 30-40 хвилин при температурі 35-40 градусів).
шоколадний паску на Великдень - фото крок 2
2. Збийте 4 яйця міксером у пишну піну. Потім додайте цукор, ваніль і збивайте до їх розчинення.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 3
3. Ізюм заздалегідь запарьте гарячою водою. Злийте воду, підсушіть і відправте в опару, яка вже піднялася. Туди ж додайте розтоплене в мікрохвильовці вершкове масло, цедру апельсина і видавлений апельсиновий сік.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 4
4. Потім в опару відправте мигдальні пластівці і збиті яйця. Добре перемішайте.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 5
5. Додайте борошно, що залишилося і вимісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще борошна. Потім полийте тісто рослинним або оливковою олією і знову перемішайте. Тісто виходить тягуче, липке.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 6
6. Поламайте шоколадну плитку, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Потім відправте в тісто і перемішайте. Перекладіть все у велику каструлю і поставте на расстойку на годину.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 7
7. Форми для випічки застеліть пергаментом і викладіть в них тісто на половину обсягу. Поставте форми в духовку і включіть її на 50 градусів, щоб тісто знову піднялося.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 8
8. Випікайте паски при температурі 160-180 градусів півгодини. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Пергамент не знімайте, поки готові паски чогось не стоять 5-6 годин.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 9
9. Розтопіть шоколад з шматочком вершкового масла і ложкою покрийте верх пасок. Прикрасьте мигдальними пластівцями і горіхами.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 10
10. Ось такі красиві і апетитні шоколадні паски вийшли у мене. А у вас?

Схожі рецепти