Рецепт Шоколадна паска на Великдень фото

Шоколадна паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Шоколад , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Шоколадний паску не зовсім традиційна страва на Великдень. Але така солодка випічка дуже сподобається дітям і любителям солодкого. Спробуйте, як приготувати шоколадний паску на Великдень, здивуєте рідних.

Опис приготування:

Якщо хочете замінити свіжі дріжджі сухими, то візьміть 2 столові ложки сухих. З цієї норми тесту виходить 4 великих паски. Якщо хочете повністю шоколадне тісто, то додайте шоколад перед борошном. Я додаю після, тоді тісто виходить смугасте всередині: трохи шоколадне, трохи біле.

  • Молоко - 0, 5 L
  • Борошно - 2 склянки
  • Дріжджі свіжі - 50 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 склянки(260 грам)
  • Яйця - 4 штуки
  • Шоколад - 200 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Мигдальні пластівці - 40 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Борошно - 1300 грам (разом з опарою)
  • Ізюм - 1 Склянка
шоколадний паску на Великдень - фото крок 1
1. У тепле молоко відправте ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у молоці, потім із загальної норми додайте близько 2 склянок борошна. Тісто має бути як на оладки. Надішліть опару на расстойку (в мультиварці 30-40 хвилин при температурі 35-40 градусів).
шоколадний паску на Великдень - фото крок 2
2. Збийте 4 яйця міксером у пишну піну. Потім додайте цукор, ваніль і збивайте до їх розчинення.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 3
3. Ізюм заздалегідь запарьте гарячою водою. Злийте воду, підсушіть і відправте в опару, яка вже піднялася. Туди ж додайте розтоплене в мікрохвильовці вершкове масло, цедру апельсина і видавлений апельсиновий сік.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 4
4. Потім в опару відправте мигдальні пластівці і збиті яйця. Добре перемішайте.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 5
5. Додайте борошно, що залишилося і вимісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще борошна. Потім полийте тісто рослинним або оливковою олією і знову перемішайте. Тісто виходить тягуче, липке.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 6
6. Поламайте шоколадну плитку, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Потім відправте в тісто і перемішайте. Перекладіть все у велику каструлю і поставте на расстойку на годину.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 7
7. Форми для випічки застеліть пергаментом і викладіть в них тісто на половину обсягу. Поставте форми в духовку і включіть її на 50 градусів, щоб тісто знову піднялося.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 8
8. Випікайте паски при температурі 160-180 градусів півгодини. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Пергамент не знімайте, поки готові паски чогось не стоять 5-6 годин.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 9
9. Розтопіть шоколад з шматочком вершкового масла і ложкою покрийте верх пасок. Прикрасьте мигдальними пластівцями і горіхами.
шоколадний паску на Великдень - фото крок 10
10. Ось такі красиві і апетитні шоколадні паски вийшли у мене. А у вас?

Схожі рецепти