Шоколадна паска на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний паску не зовсім традиційна страва на Великдень. Але така солодка випічка дуже сподобається дітям і любителям солодкого. Спробуйте, як приготувати шоколадний паску на Великдень, здивуєте рідних.
Якщо хочете замінити свіжі дріжджі сухими, то візьміть 2 столові ложки сухих. З цієї норми тесту виходить 4 великих паски. Якщо хочете повністю шоколадне тісто, то додайте шоколад перед борошном. Я додаю після, тоді тісто виходить смугасте всередині: трохи шоколадне, трохи біле.
- Молоко - 0, 5 L
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 склянки(260 грам)
- Яйця - 4 штуки
- Шоколад - 200 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Мигдальні пластівці - 40 грам
- Апельсин - 1 штука
- Борошно - 1300 грам (разом з опарою)
- Ізюм - 1 Склянка
1. У тепле молоко відправте ложку цукру і дріжджі. Розчиніть їх у молоці, потім із загальної норми додайте близько 2 склянок борошна. Тісто має бути як на оладки. Надішліть опару на расстойку (в мультиварці 30-40 хвилин при температурі 35-40 градусів).
2. Збийте 4 яйця міксером у пишну піну. Потім додайте цукор, ваніль і збивайте до їх розчинення.
3. Ізюм заздалегідь запарьте гарячою водою. Злийте воду, підсушіть і відправте в опару, яка вже піднялася. Туди ж додайте розтоплене в мікрохвильовці вершкове масло, цедру апельсина і видавлений апельсиновий сік.
4. Потім в опару відправте мигдальні пластівці і збиті яйця. Добре перемішайте.
5. Додайте борошно, що залишилося і вимісити тісто. Якщо необхідно, додайте ще борошна. Потім полийте тісто рослинним або оливковою олією і знову перемішайте. Тісто виходить тягуче, липке.
6. Поламайте шоколадну плитку, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть його в мікрохвильовій печі. Потім відправте в тісто і перемішайте. Перекладіть все у велику каструлю і поставте на расстойку на годину.
7. Форми для випічки застеліть пергаментом і викладіть в них тісто на половину обсягу. Поставте форми в духовку і включіть її на 50 градусів, щоб тісто знову піднялося.
8. Випікайте паски при температурі 160-180 градусів півгодини. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою. Пергамент не знімайте, поки готові паски чогось не стоять 5-6 годин.
9. Розтопіть шоколад з шматочком вершкового масла і ложкою покрийте верх пасок. Прикрасьте мигдальними пластівцями і горіхами.
10. Ось такі красиві і апетитні шоколадні паски вийшли у мене. А у вас?