Грецька пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Пехлеві - одна з найпопулярніших солодощів сходу, яку також готували і на Балканах. Зокрема, в Греції. Пропоную вам рецепт приготування грецької пахлави.
Грецька пахлава відрізняється від інших видів пахлави в основному складом тіста і начинки, але не способом приготування. При цьому рецепт приготування грецької пахлави досить простий.
- Яйця - 5 штук(2 для тіста, 1 для начинки, 2 для змазування)
- Крем - 1 Склянка
- Маргарин - 200 грам
- Сода, гашене оцтом - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 кілограм
- Волоський горіх - 0, 5 кілограма
- Цукор - 1, 5 склянки
- Мед - За смаком
- Куркума - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Заважати тісто. Збиваємо 2 яйця, додаємо сметани, топленого маргарину, борошна і соди. Місимо до однорідності. Я поділяю 5 кульок.
Готуємо начинку з цукру, яєць і горіха. Горіхи смажимо подрібнюємо в комбайні, додаємо цукру і розбиваємо яйце. Перемішуємо.
Викладаємо шари тесту.
Між кожним шаром тіста - шар начинки. Розрізаємо тісто на ромбики.
Кожен ромб прикрашаємо горіхом, або чимось ще за смаком.
Розігріваємо духовку до 220 градусів і тримаємо там деко з пахлавой до рум'янцю.
Розтоплюємо мед і заливаємо їм пахлаву. Намагаємося не потрапляти на краю між ромбиками.
Повертаємо пахлаву в духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин пахлава буде готова.