Рецепт Грецька пахлава фото

Грецька пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пехлеві - одна з найпопулярніших солодощів сходу, яку також готували і на Балканах. Зокрема, в Греції. Пропоную вам рецепт приготування грецької пахлави.

Опис приготування:

Грецька пахлава відрізняється від інших видів пахлави в основному складом тіста і начинки, але не способом приготування. При цьому рецепт приготування грецької пахлави досить простий.

  • Яйця - 5 штук(2 для тіста, 1 для начинки, 2 для змазування)
  • Крем - 1 Склянка
  • Маргарин - 200 грам
  • Сода, гашене оцтом - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1 кілограм
  • Волоський горіх - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Мед - За смаком
  • Куркума - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
грецька пахлава - фото крок 1
Заважати тісто. Збиваємо 2 яйця, додаємо сметани, топленого маргарину, борошна і соди. Місимо до однорідності. Я поділяю 5 кульок.
грецька пахлава - фото крок 2
Готуємо начинку з цукру, яєць і горіха. Горіхи смажимо подрібнюємо в комбайні, додаємо цукру і розбиваємо яйце. Перемішуємо.
грецька пахлава - фото крок 3
Викладаємо шари тесту.
грецька пахлава - фото крок 4
Між кожним шаром тіста - шар начинки. Розрізаємо тісто на ромбики.
грецька пахлава - фото крок 5
Кожен ромб прикрашаємо горіхом, або чимось ще за смаком.
грецька пахлава - фото крок 6
Розігріваємо духовку до 220 градусів і тримаємо там деко з пахлавой до рум'янцю.
грецька пахлава - фото крок 7
Розтоплюємо мед і заливаємо їм пахлаву. Намагаємося не потрапляти на краю між ромбиками.
грецька пахлава - фото крок 8
Повертаємо пахлаву в духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин пахлава буде готова.

Схожі рецепти