Кутя з рису з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Зараз ви познайомитеся з тим, як приготувати кутю з рису з родзинками. Це поминальне блюдо робили ще наші предки-язичники, а потім воно перекочувало в православні традиції.
Робили це ласощі раніше майже на всі православні свята. Тільки використовували пшеницю як основу. Зараз нам вже звичніше бачити рис. Солодкий смак уособлював земні насолоди. Добавки у вигляді сухофруктів виступали символом достатку в родині і родючості. Нічого зайвого додавати в кутю не можна.
- Мал - 0, 5 склянки
- Ізюм - 100 грам
- Чорнослив - 80 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Сухофрукти добре промийте. Курагу наріжте маленькими шматочками.
Рис промийте кілька разів і покладіть в каструлю, залийте водою. Підсолити її.
Доведіть до кипіння, а потім варіть протягом 10 хвилин.
Добавьте к рису курагу, родзинки і мед.
Потім вимкніть вогонь і накрийте кришкою блюдо. Залиште на 15 хвилин.
Кутю слід перемішати і подавати в охолодженому вигляді в піалках.