Рецепт Кутя з рису з родзинками фото

Кутя з рису з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Мал, Ізюм
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Десерти, Каші

Зараз ви познайомитеся з тим, як приготувати кутю з рису з родзинками. Це поминальне блюдо робили ще наші предки-язичники, а потім воно перекочувало в православні традиції.

Робили це ласощі раніше майже на всі православні свята. Тільки використовували пшеницю як основу. Зараз нам вже звичніше бачити рис. Солодкий смак уособлював земні насолоди. Добавки у вигляді сухофруктів виступали символом достатку в родині і родючості. Нічого зайвого додавати в кутю не можна.

  • Мал - 0, 5 склянки
  • Ізюм - 100 грам
  • Чорнослив - 80 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
кутя з рису з родзинками - фото крок 1
Сухофрукти добре промийте. Курагу наріжте маленькими шматочками.
кутя з рису з родзинками - фото крок 2
Рис промийте кілька разів і покладіть в каструлю, залийте водою. Підсолити її.
кутя з рису з родзинками - фото крок 3
Доведіть до кипіння, а потім варіть протягом 10 хвилин.
кутя з рису з родзинками - фото крок 4
Добавьте к рису курагу, родзинки і мед.
кутя з рису з родзинками - фото крок 5
Потім вимкніть вогонь і накрийте кришкою блюдо. Залиште на 15 хвилин.
кутя з рису з родзинками - фото крок 6
Кутю слід перемішати і подавати в охолодженому вигляді в піалках.

Схожі рецепти